BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 6 mai 2014

DEZVOLTARE PERSONALA APLICATA!Ca sa inveti sa folosesti instrumentele si sa primesti cunostintele, ai nevoie de training (programul). Daca vrei sa atingi un obiectiv (abstinenta senina), ai nevoie de coaching (sponsorul). Daca spui ca vrei training si coaching ca sa te lasi de baut in timp ce bei „un paharel”, ai nevoie de psihoterapie (intalnirile).

Pentru ca sunt  probleme interioare ascunse pe care nu le cunoastem.
Iar cunoasterea de sine ofera raspunsul la intrebarea de ce constient vrem una, inconstient alta.
Onestitatea cu noi insine presupune sa ne punem tot timpul intrebarile portivite (de ex.: este onest ceea ce fac acum? îmi sunt fidel mie însumi?). Aceasta conduce la constientizare. Iar constientizarea inseamna sa ne dam seama ca nu este nicio diferenta intre a nu sti ce sa faci si a nu face, desi stii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu