BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 19 mai 2014

IN MIJLOCUL PROGRAMULUI

Partea I: DECALOGUL

       Functionez pe baza unui "sistem de succes" care poarta denumirea de Programul in 12 pasi. Spus altfel in mijlocul programului este un DECALOG cuprins intre 2 pasi esentiali: Pasul 1 - admiterea neputintei si Pasul 12 - transmiterea mesajului (intrajutorarea) si practicarea principiilor in toate domeniile vietii. Primul permite intrarea in program. Al doisprezecelea permite continuarea programului mergand pe spirala (reluarea lui iar si iar). (doar pasii 1 si 12 fac referire la alcool!)

Partea a II-a: DISCUL DE PICK-UP

Cand sunt in mijlocul programului am stabilitate, echilibru, ma simt in siguranta. Este ca si cum m-as afla in mijlocul unui disc care se roteste in jurul axei sale. Daca as sta la marginea programului, cu un picior afara si cu unul inauntru, as fi in mare pericol sa cad (discul se invarte si ma arunca afara!). Din cand in cand, problemele vietii ma fac sa deviez. Daca sunt in mijloc, deviez catre margine. Pana ajung acolo insa, ceva ma intoarce din drumul gresit. Este nevoie de o "vointa" puternica. Iar eu nu o am. In schimb o are Puterea mea Superioara. Ea este cea care de fiecare data ma aduce in mijloc.


Este motivul pentru care imi intaresc permanent relatia cu Puterea Superioara pentru ca ea ma readuce in program cand deviez, cand ies in decor, cand parasesc mijlocul, punctul meu de stabilitate, echilibru si siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu