BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 23 mai 2014

VALOAREA ABSTINENTEI


Abstinenta, un lucru de valoare?
Am auzit spunandu-se ca “a fi destept” nu este un lucru de valoare (“to be smart is not an asset“). Am si citit despre asta. Nu am inteles la inceput, dar probabil ca asa este din punct de vedere spiritual. Pentru ca “a fi destept” presupune lipsa de onestitate. Nu poti fi destept si onest in acelasi timp.
Pentru mine a fi abstinent este un lucru de valoare. Pentru ca asta mi-a salvat viata. Numai cand ai trecut prin ce ai trecut poti sa apreciezi acest lucru.
Am facut greseala sa cred ca si altii vor aprecia abstinenta mea: sotia, copiii, parintii, prietenii … Dar nu a fost asa. Pentru ei a fi alcoolic este o slabiciune, a fi abstinent este o normalitate. “Ce, te-am pus eu sa bei?”
In “afara” se vede schimbarea, dar nu se vede efortul.
Cui ii pasa de efortul tau de a intra  si ramane in abstinenta? Cat nu bei esti un om normal si oamenii te trateaza ca atare. Dar de multe ori emotiile raman aceleasi, chiar daca acum le faci fata sau privesti lucrurile din alt unghi.
Lucrurile de valoare sunt cele pe care le obtii greu, cu durere si suferinta, pentru care platesti pretul si numai cineva care a trecut prin asta poate intelege si poate aprecia.
Pentru cei „normali“ abstinenta nu este un lucru de valoare.
Abstinenta este ceva personal, al tau si nu o poti impartasi decat cu cei ca tine, aflati in abstinenta.

De aceea ne simtim atat de bine unii cu ceilalti in comunitate … pentru ca intelegem VALOAREA ABSTINENTEI.

                                                   Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu