BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 12 iulie 2014

INVATATURI - SRI VASUDEVA


Faceţi-vă timp în fiecare zi să intraţi în acel spaţiu lăuntric prin meditaţie. Eliberaţi-vă de gânduri şi deschideţi-vă către Sinele vostru mai înalt-spaţiul de unde iubirea adevărată, fericirea şi intuiţia provin. Atunci suntem cu adevărat gata pentru orice provocare! 

În meditaţie trebuie să vă deschideţi spre un spaţiu mai mare. Secretul meditaţiei constă nu doar în a fi implicat în repetarea unei mantre, nu doar în a fi menţinut în limitarea ideii conţinută de o afirmaţie. El constă în percepţia sensului în care aceste mijloace ne conduc. Deci conştiinţa infinită este scopul, nu repetiţia mantrei. 

În comunicare ne este necesară conştientizarea pentru a asculta într-un mod mai profund şi pentru a nu avea tendinţa de a judeca. În acest fel nu vom lăsa condiţionarea propriei minţi să ne împiedice să vedem clar punctulde vedere al altei persoane. Aceasta este ascultarea care provine din Sine. 

Să trăim în lume însă să nu lăsăm lumea să fie în noi. Să ne bucurăm de trăirea experienţei în lume dar să neamintim întotdeauna că este o experienţă schimbătoare, o iluzie care va dispărea curând. Să ne străduim să simţim bucuria Sinelui şi să trăim permanent în acea conştientizare. 

Deveniţi mai conştienţi de acele obiceiuri care nu sunt bune pentru voi şi începeţi să faceţi ceva în privinţa lor. Nu există progres dacă continuaţi să le întreţineţi. Cultivaţi în loc obiceiuri bune şi mentineti controlul asupra lor. 

Când trăiţi în fiecare zi în fiinţa voastră Spirituală s-ar putea să vă încânte faptul că Universul are grijă de nevoile voastre în felul sau perfect. Un mod care nu include aşteptarea şi dezamăgirea, un mod care este plin de încredere şi credinţă într-o Putere, care poate fi văzută acţionând în fiecare clipă. 

Noi n-ar trebui să lucrăm în folosul comunităţii pentru nişte răsplăţi cereşti ori pentru altă recompensă ci pentrucă iubim şi simţim Spiritul lui Dumnezeu înăuntru fiecărei fiinţe umane. 

Nu fiţi negativi. Nu îngăduiţi gândurilor negative să vă pătrundă. Nu încercaţi să-l distrugeţi pe altul. Lăsaţi-l îngrija Lui Dumnezeu. Prin iubire sunteţi protejaţi şi nimeni nu vă poate învinge. Uneori simţim că iubirea ne facemai slabi,dar aceasta e o credinţă greşită. Iubirea ne face mai puternici şi ne protejează. 

Dacă într-adevăr vrei să te cunoşti pe tine însuţi este nevoie să observi ce-ţi distrage atenţia,ce te face să te retragi, să încerci să te detaşezi de aceste lucruri şi să continui căutarea de Sine. Singura cale pe care vei găsi libertatea, este căutarea identităţii tale adevărate. ”Omule, cunoaşte-te pe tine însuţi.”

Avem nevoie să ne extindem conştientizarea. Cu cât putem trăi mai mult experienţa sufletului sau spiritului nostru,cu atât mai uşor vom putea să-i înţelegem şi să-i apreciem pe ceilalţi, să intrăm mai bine în relaţie cu ei şi cu restul creaţiei. 

În fiecare zi, avem o nouă şansă pentru a deveni orice vrem să fim, pentru a ne înălţa conştiinţa pentru a trăi o stare de conştiinţă mai înaltă şi pentru a aduce mai multe energii din spaţiul lăuntric în cel din afară. 

Iubirea ne aduce o forţă imensă la toate nivelurile. Pătrundeţi în această energie puternică în fiecare zi. Ea este înăuntru vostru. Fie ca iubirea noastră comună să lumineze lumea, îndepărtând forţele întunecate ale fricii, urii,mâniei şi violenţei de pe planeta noastră. 

Extinderea conştiinţei oferă posibilitatea de speranţă în experienţa umană. Doar înţelegerea faptului că totul eposibil oferă speranţă. Avem o conştiinţă care se poate menţine în limitare sau se poate extinde la infinit; pentrua visa orice dorim, pentru a crea orice dorim în conştiinţa noastră şi pentru a le transpune în manifestare. Aşa de puternică e conştiinţa noastră. 

Pe măsură ce începeţi să vă dezvoltaţi din ce în ce mai mult şi să deveniţi din ce în ce mai mult stabili Universul vostru începe să vă folosească ca pe un instrument de lumină. El vă protejează, va îndrumă şi vă face pe voi ai săi apropiaţi. 

Totul iese din acel spaţiu de conştiinţă şi singura cale prin care noi putem începe să preţuim asta cu adevărat se face prin observare; învăţând să observăm din ce în ce mai mult lucrurile care există în interiorul nostru. Din acest motiv observarea este o calitate bună; observând fără a fi prinşi în starea de limitare. 

Asta este ceea ce Maeştrii ne predau.

SRI VASUDEVA
                                                Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu