BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 16 ianuarie 2015

DESPRE SENINATATE - un citat OK


"Nu te lua prea tare in serios!"



<< Seninătatea poate fi un dar ce vine odată cu înaintarea în vârstă, dacă eşti deschis să îl primeşti. Mulţi semeni mai vârstnici îmi spun că deţin un echilibru emoţional mult mai mare decât aveau când erau tineri, că sunt mai capabili acum să facă faţă suişurilor şi coborâşurilor vieţii. În acelaşi timp, seninătatea vine în mod firesc dintr-o acceptare, îndeosebi a "lucrurilor pe care eu nu pot să le schimb", cu alte cuvinte, a mult-pomenitei Rugăciuni a seninătăţii. Dar atingerea seninătăţii este, în acelaşi timp, un proces şi un exerciţiu de antrenament. Propriile mele eforturi de a o cultiva prin meditaţie şi practicarea non-ataşamentului au avut ca rezultat avantajul practic de a-mi păstra sângele rece în situaţii de extremă urgenţă, de a răspunde rapid şi eficient şi de a nu mă panica, exact cum am procedat când proprietatea mea a fost inundată.

Dacă te bucuri de o sănătate emoţională bună, ar trebui să fii capabil să răspunzi în mod adecvat oricăror situaţii cu care te confrunţi: să te simţi fericit, în mod adecvat, când dă norocul peste tine şi trist, în mod adecvat, când şansele nu îţi surâd, să fii capabil să te simţi mânios sau frustrat în mod adecvat cu privire la starea lucrurilor în lume, în general, şi la comportamentul supărător al altora şi să te eliberezi de acele sentimente odată ce ţi-ai dat seama de existenţa lor. Este important să ne amintim că stările noastre variază, traversând şi regiunile pozitive, şi cele negative ale spectrului emoţional.

Exact aşa cum avem parte şi de zile înnorate, şi de zile însorite, fiecare dintre noi este uneori trist, iar alteori fericit; astfel de schimbări sunt părţi dintr-un echilibru dinamic.>>
Andrew Weil - Fericire spontana

Sursa: Prietenii lui Bill

Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA!                                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu