BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 15 februarie 2015

FIECARE ZI LA TIMPUL EI


Pasul 1 este o declarație clară referitoare la situatia noastră. 

Prima jumătate: admitem ca suntem neputincioși, ar putea genera o opozitie instantanee, în mintea noastră. Răspunsul automat ar putea fi: "Nu eu, eu nu sunt lipsit de putere. Voi rezolva aceast lucru ". Dar Pasul continuă să spună:".. viețile noastre au devenit greu de gestionat " Aceasta a doua parte a Pasului 1 neagă că suntem capabili să mai rezolvam ceva. Si nu am demonstrat noi oare, dincolo de orice îndoială, că nu am fost in stare sa ne gestionam singuri viața?


Este posibil ca unii dintre noi sa vina cu prima parte a pasului facuta. "Da, am o problema! Dar cum sa nu fiu stapan pe viata mea?" Pai, daca am fi fost stapani pe vietile noastre, intreb, nu ne-am fi rezolvat problema? Nu am incercat chiar sa o rezolvam in diverse moduri si n-am reusit? Nu tocmai faptul ca nu am fost in stare sa rezolvam problema am ajuns la AA?


De adus aminte:


Primul pas nu este deloc o declarație de disperare. Pur și simplu subliniază limitele noastre umane. Ne pregătește pentru a deveni umili, astfel încât să putem găsi răspunsuri spirituale care vor plasa viețile noastre pe un plan cu totul diferit. Ne pregătește pentru eliberarea din problemele carora nu le putem face față doar prin noi insine.


Ma rog ca incapatanata mea vointa proprie sa nu stea in calea obtinerii seninatatii. Înainte de a putea realiza ceva, trebuie să accept nevoia mea de a primi ajutor.Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA!                                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu