BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 23 martie 2015


Image

"GOD - Good Orderly Direction."

Ca mulți nou-veniți, am avut o mulțime de sentimente contradictorii și idei despre conceptul de Dumnezeu la inceputul recuperarii. Nu aveam încredere în Dumnezeul cu care am crescut si mi-a fost foarte greu sa-mi las vointa si viata in grija Lui. Inca o data sponsorul meu mi-a venit în ajutor.

Mi-a spus ca, mai intai, ar fi bine sa nu mai incerc sa-mi imaginez cine si ce ar putea fi Dumnezeu. "Treaba ta este pur și simplu sa ajungi sa crezi ca există o putere mai mare decât tine acolo, undeva. Cine sau ce este nu este important. Ceea ce este important este faptul că nu esti tu." Asta ma pus la locul meu. "Cum pot face asta?" Am întrebat.

Răspunsul sponsorului meu a fost "lasa-te ghidat in directia cea buna" (Good Orderly Direction). A sugerat că pot sa incep prin participarea regulata la intalniri si sa ma abtin sa beau intre aceste intalniri. Apoi, ar fi bine sa incep citirea literaturii si să lucrez pasii. M-a încurajat să încep sa impartasesc cu onestitate sentimentele mele lui si celorlalti din comunitate. "Dacă vei continua să mergi în directia cea buna, vei ajunge să il cunosti pe Dumnezeu", a spus el.


Mi-a luat ani, dar el a avut dreptate: 
Dumnezeu m-a condus catre Dumnezeu.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu