BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 24 martie 2015

inventarul personal

Image"Fereastră vecinului nostru va arata mai curata daca ne spalam inainte fereastra noastra."
Acum, că e cald din nou, am început sa dorm cu geamurile deschise pentru a permite aerului mai rece de seara sa patrunda inauntru. Vecinul meu a avut aceeasi idee probabil, intucat si fereastra lui este deschisa seara, iar zgomotul televizorului se amesteca cu aerul de vară, facand imposibil uneori somnul. Are 82 de ani si, probabil, dificultati de auz, este si un vecin de treaba, totusi ma simt deranjat si imi zic "Cum îndrăzneste!" 
Cât de repede am tendința de a uita ...

Ani de zile, in timp ce beam, m-am purtat ca un nebun. Am dat muzica cât de tare am putut, târziu în noapte, și de multe ori am petrecut cu prietenii si familia pe terasa de lângă camera de zi a vecinului meu. Nu ma interesa decat persoana mea. Totusi vecinul meu ramanea calm si respectuos si nu scotea niciun cuvânt. Ai zice ca acum, aflandu-ma in recurerare, ar trebui sa fiu mai tolerant, sa am mai multa empatie si intelegere, dar asta nu este intotdeauna prima mea reactie.

Ceea ce am descoperit este că am putină tolerantă fata de altii pentru comportamentele pe care eu le aveam in timp ce consumam si pe care lucram sa le abandonez. Ca fost fumător, de exemplu, sunt un antifumător acum si sunt iritat si plin de resentimente dacă cineva fumează la cativa metri de mine. Am învătat să cer continuu Puterii mele Superioare sa-mi dea întelegere si tolerantă si ca depinde de mine sa fiu un exemplu prin comportamentul meu.Si am vazut ca atunci cand o fac lucrurile merg bine.

Am invatat ca fereastra vecinului meu va arata mai curata daca imi curat mai inainte fereastra mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu