BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 10 iunie 2015

Cum incep unele scenarite

<< Inteligenţa inimii (emoţională) se referă la capacitatea de a cultiva relaţii interpersonale sănătoase. 
Este zona empatiei şi a abilităţilor de comunicare.
În esenţă, pentru a-ţi dezvolta inteligenţa emoţională este important să cauţi mai întâi să înţelegi, şi abia apoi să fii înţeles de interlocutor.
Foarte multe neînţelegeri sunt cauzate de un fenomen cunoscut sub numele de „citirea minţii”. Citirea minţii seamănă cu gândirea bazată pe presupuneri care se referă la ce gândeşte cealaltă persoană.
De exemplu, să luăm următorul dialog simplu:
”Popescu: Cat este ceasul?
Tu: Te grăbeşti?”
În acest dialog, TU presupui că Popescu (îi „citeşti mintea”) te-a întrebat cât e ceasul ca să îţi sugereze că se grăbeşte. De fapt, pot fi şi alte motive. De la această presupunere poţi ajunge apoi la concluzii mai neplăcute de genul „Lui Popescu nu îi pasă de mine”. Adică, pe baza unei presupuneri iniţiale ajungi să tragi o concluzie falsă.
Un mod simplu de eliminare a citirii minţii este să te întrebi „Ce altceva poate să însemne asta?”
Cu cât faci mai des acest lucru cu atât îţi dezvolţi mai rapid capacitatea de a-i înţelege pe cei din jur.
În plus, imaginează-ţi următorul fenomen descris de consultantul Murray A. Wallace:
„În orice dialog putem deţine doar 50% din semnificaţie. Pentru a vedea lucrurile din perspectiva celuilalt avem nevoie să ne punem în pielea lui, lăsând pentru o clipă propria noastră poziţie deoparte”.
De fapt, Wallace vorbeşte despre schimbarea poziţiei perceptuale. >>

Andy Szekely

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu