BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 26 iunie 2015

GANDURI


Gândul zilei de 25 iunie


Iubirea divină – îi copleșește numai pe cei care i se deschid


“La cum soarele își răspândește lumina și căldura sa, Dumnezeu își răspândește iubirea asupra tuturor creaturilor. Omul are însă puterea de a accepta sau a respinge această iubire. Așadar, chiar dacă iubirea Domnului este infinită, ființa care I se închide nu primește nimic, și totul se petrece ca și cum Dumnezeu nu ar iubi-o. Fie că oameni Îl iubesc sau, aceasta nu schimbă nimic pentru Dumnezeu. Dar dacă nu Îl iubesc, ei se lipsesc de ceva foarte prețios: deoarece ei s-au baricadat, iubirea sa nu poate pătrunde până la ei.

Creatorul și-a edificat universul pe niște legi veșnice și neîndurătoare. Cel care nutrește față de El niște gânduri și sentimente de îndoială, de revoltă, emană niște vapori atât de opaci, încât aceștia împiedică razele soarelui divin să i se infiltreze în inimă și în suflet. Atunci, să nu se mai mire dacă se simte în întuneric și frig.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov


Gândul zilei de 26 iunie

“Când doriți să asistați dimineața la răsăritul soarelui, gândiți-vă deja să vă pregătiți din ajun. Iar când plecați la drum, păstrați bine în minte și în inimă convingerea că veți întâlni nu numai aurora, dar că participați la un eveniment formidabil ce se produce în univers.

Ce poate fi mai frumos și mai esențial ca nașterea zilei? Veți spune că prezența voastră nu va schimba nimic, soarele va răsări oricum, fie că vă aflați acolo sau nu. Este sigur, soarele nu are nevoie de voi pentru a apare la orizont. Voi însă aveți nevoie de el, fiindcă există o legătură între evenimentele din natură și cele ale vieții voastre interioare. Când veți ști cum să priviți răsăritul soarelui, în acea clipă în care țâșnește întâia rază, veți simți toate puterile pure și luminoase intrând în acțiune, și veți înțelege cât de important este să lucrați cu ele pentru ca ziua să răsară și în conștiința voastră.”

Autor: Omraam Mikhaël AïvanhovNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu