BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 5 iunie 2015

quote of the week


"Poate nu reprezint prea multe, 
dar reprezint tot ce gandesc"


Daca adun tot timpul petrecut in care m-am gandit la mine, cel putin 70% din timp ma gandesc (de obicei ingrijorat) la viitorul meu. 20% din timp ma gandesc la trecut (de obicei dorind sa fi facut alegeri diferite) si 10% ma gandesc la ce anume sa fac in continuare . Este usor sa vezi de ce nu am timp pentru altii- Sunt foarte ocupat.

Paradoxul este, totusi, ca aceasta concentrare pe sine nu este condusa de ego , ci mai degraba de stima de sine scazuta din cauza alcoolului, care imi alimenteaza gandurile si de aceea majoritatea gandurilor mele sunt negative si represive. Dezgustul de sine este o caracteristica principala a acestei boli, iar impreuna cu obsesia de sine, devine o combinatie depresiva mortala.

Multumita lui Dumnezeu, exista o scapare. Am invatat devreme ca acea concentrare pe sine este radacina problemei si ca adevarata recuperare vine din gandire si lucrand cu alte persoane. Am aflat ca atunci cand sunt concentrat pe tine, nu ma gandesc la mine, iar atunci este singurul moment in care incep sa ma simt mai bine, cu privire la mine.


Si cand ma simt mai bine cu privire la mine, imi este mai usor sa ma gandesc la altii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu