BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 23 iulie 2015

Cum poate fi de folos Frica

Aşadar frica ma înştiinţează despre faptul că eu cred într-o realitate pe care nu o doresc. Prin urmare, frica imi poate fi de folos, fiind un “indicator” sau o “alarmă”, care ma înştiinţează că: “Hei, cred într-o realitate care nu este absolut deloc aliniată cu Fiinţa mea!” De îndată ce devin conştient de acest lucru, pot alege să-mi schimb credinţa, astfel încât astfel de scenarii înspăimântătoare să nu mai apară în realitatea proprie.

1. Intru în contact cu acea Credinţă care cauzează frica/temerea. Ma intreb: “În ce ar trebui să cred pentru ca eu să nu mai fiu înfricoşat de această situaţie chiar acum?”
2. De îndată ce conştientizez Credinţa care generează frica/temerea respectivă, Conştientizez faptul că aceasta este Credinţa mea actuală. Mi-o insusesc. (Nu pot schimba ceea ce nu -mi aparţine.)
3. Ma intreb: “Cu ce fel de Credinţă aş dori SĂ ÎNLOCUIESC Credinţa actuală?”
4. De îndată ce ma decid asupra noii Credinţe preferate, 0 accept. O adopt. CRED CU TĂRIE că această nouă Credinţă este acum activă şi funcţionează pe deplin în întreaga mea Fiinţă. (Nu este necesar “să scap” de vechea Credinţă. Nu este necesar decât s-o inlocuiesc cu noua Credinţă preferată.)
Pătrund în Starea Mentală a noii Credinţe.
Pătrund în Starea Emotional-Sentimentala a noii Credinţe.
Pătrund în Starea fizică şi Acţiunile noii Credinţe.

Adaptare dupa Bashar


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu