BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 29 octombrie 2015

In viziunea lui Bill #50-59

50.AA :anarhie benignă și democrație
   Când intrăm în AA , cunoaștem o mai mare libertate personală decât în oricare comunitate .Nu putem fi constrânși să facem nimic.În sensul acesta comunitatea noastră este o anarhie benignă.Cuvântul anarhie are un înțeles negativ pentru cei mai multți dintre noi.Dar cred că idealistul care a susținut conceptul pentru prima dată a simțit că, dacă oamenilor li s ar acorda libertate absolută și ar fi constrânși să nu se supună nimănui, s ar asocia voluntar în interesul comun.AA-ul este o asociere de tipul acela benign pe care la avut în vedere.
   Dar când a trebuit să trecem la acțiune – să funcționăm ca și grupuri- am descoperit că trebuie să devenim și o democrație.Când veteranii noștri s au retras ,am început să ne alegem servitorii de încredere prin vot majoritar.Fiecare grup a devenit în acest sens un centru principal de întrunire.Toate planurile pentru acțiunile grupului trebuiau să fie aprobate de amjoritate.Aceasta înseamnă că nici un individ nu se putea numi pe sine să acționeze pentru grupul său, sau pentru întregul AA.Nici dictatura, nici patriarhatul nu erau bune pentru noi.
AA ajunge la maturitate.

51.Venirea credinței
   În cazul meu ,piatra de temelie a eliberării de frică este cea a credinței : o credință care, contrar tutroraparențelor din lume, m a motivat să cred că trăiesc într un univers care are sens.
  Pentru mine, aceasta înseamnă o credință în Creato rcare este în întregime putere, justiție și iubire: un Dumnezeu care mi a menitun scop, o semnificație și un destin pentru a crește ,oricât de puțin și ezitant ,spre propria Lui asemănare și imagine.Înainte de venirea credinței am trăit ca un extraterestru într un cosmos care părea, prea des, ostil și crud.În el nu putea să existe siguranța mea interioară.
 Când am fost pus îngenunchiat de alcool,am fost gata săcer darul credinței.Niciodată ,în ciuda durerilor și problemelor mele ,n am să mai trăiesc disperarea mea trecută.Am văzut universul luminat de iubirea lui Dumnezeu; nu mai eram singur.
1. Grapevine,ianuarie 1962
2. Scrisoare,1966

52.În gardă față de o recădere
      Presupunând că nu reșim să atingem idealul ales și că ne poticnim, să însemne aceasta că ne vom îmbăta?Unii spun că da.Dar nu este întru totul adevărat.
    Totul depinde de noi și de motivațiile noastre.Dacă regretăm cele făcute și avem dorința onestă de a-L lăsa pe Dumnezeu să ne ducă spre locuri mai bune, avem convingerea că vom fi iertați și că ne am învățat minte.Dacă nu ne pare rău și comportamentul nostru continuă să rănească alțioameni, suntem cu siguranță pe drumul reîntoarcerii la băutură.Noi nu facem teorie.Toate acestea sunt fapte dovedite prin experiența noastră.
Alcoolicii Anonimi.

53.Singuratici,dar nu singuri
     Ce se poate spune despre acei membri AA care,din diverse motive,nu pot avea o viață de familie?La început, mulți se simt singuri ,răniți, abandonați, în timp ce văd în jurullor atâta fericire familială a altor membri.Dacă pentru ei nu este posibilă o asemenea fericire, le poate oare oferi AA-ul alte satisfacții la fel de valoroase și durabile?
  Da- ori de câte ori se vor strădui să le găsească ,înconjurați de atâția prieteni AA,acești așa –ziși singuratici ne spun că nu se mai simt singuri.Alături de alți membri –bărbați și femei- ei se pot devota unui număr nelimitat de idei,de oameni,ori de proiecte constructive.Neconstrânși de obligații familiale ,pot participa la activități la care cei căsătoriți pot participa mai puțin sau deloc.Zi de zi,îi vedem în acțiune ,slujind AA-ul din belșug și fiind răsplătiți cu mari bucurii.
Doisprezece și doisprezece.

54.Adâncindu ne în sine
     Este necesar să desprindem ,din examinarea relațiilor noastre personale, toate informațiile pe care le putem obține ,oricât de mici, despre sine și despre dificultățile noastre fundamentale.Fiindcă relațiile proaste cu alte ființe umane au fost aproape întotdeauna cauza imediată a nenorocirii noastre, inclusiv a alcoolismului, nici un alt teren nu poate fi mai propice investigației și mai bogat în informațiile care ne interesează.
  O reflectare calmă și înțeleaptă asupra relațiilor personale ne poate adânci cunoașterea de sine.Putem vedea bine în spatele defectelor noastre de suprafață, ca să le înțelegem pe cele din adâncime, defecte care au fost uneori responsabile pentru întreg tiparul viețiinoastre.Am descoperit că un examen amănunțit și profund este binefăcător și merită tot efortul.
Doisprezece și doisprezece.

55.Căutând îndrumare
   Se presupune că omul gândește și acționează.În imaginea lui Dumnezeu,el nu a fost făcut să fie automat.
  Propria mea formulă în privința aceasta este următoarea:Prima dată, în fiecare situație gândește te pro și contra, rugându te în același timp să  nu fii influențat de considerații egoiste.Afirmă că dorești să faci voialui Dumnezeu.
  Apoi, dacă am pus problema în acest fel și nu am primit un răspuns concludent sau care să mă constrângă ,aștept în continuare îndrumarea, care îmi va veni fie printr un gând direct, fie prin alțioameni,ori prin circumstanțe .
  Dacă simt că nu pot aștepta, și tot nu primesc indicații clare, repet prima măsură de câteva ori ,încerc să aleg varianta cea maibună , și apoi trec la acțiune.Știu că dacă am greșit ,nu vor cădea cerurile.În orice caz, o lecție va fi învățată.
Scrisoare,1950

56.Înfruntând critica
   Uneori simțim surpriză ,șoc, și furie când oamenii găsesc nod în papură AA-ului.Avem potențialul de a fi tulburați în asemenea măsură ,încât să nu putem beneficia de o critică constructivă.
  Acest soi de resentiment nu aduce prieteni și nu atinge scopuri constructive.Cu siguranță,acesta este un domeniu în care putem perfecționa.
  Este evident că armonia, siguranța și viitoarea eficiență a AA-ului va depinde în mare măsură de menținerea din partea noastră a unei desăvârșite atitudini nonagresive și pacifiste în toate relațiile noastre publice.Aceasta este o sarcină exigentă, fiindcă atunci când beam eram predispuși la furie, ostilitate, revoltă și agresiune.Și, deși acum suntem abstinenți ,vechile modele de comportament sunt încă cu noi într o anumită măsură, amenințând întotdeauna să exploreze din te miri ce.
  Dar acum știm acest lucru,și pentru aceasta mă simt încrezător că în comportamentul nostru în relații publice vom găsi întotdeauna eleganța de a exercita înfrânarea.
1.Grapevine,iulie 1965
2.Douăsprezece Concepte

57.Mai bun decât aurul
  Ca și nou veniți, mulți dintre noi s au lăsat luați de valul spiritualității.Ca un căutător slab,cu o curea ponosită strânsă peste ultima fărâmă de mâncare, am văzut târnăcopul nostru găsind aurul.Bucuria eliberării noastre de o perioadă de viață plină de frustrări nu a cunoscut margini.
  Noul venit simte că a găsit ceva mai bun decât aurul.Poate că nu înțelege chiar de la început că abia dacă a zgâriat suprafața unei mine de aur, care va deveni profitabilă numai dacă va săpa în lungul filonului tot restul vieții,și numai dacă va da altora întregul produs.
Alcoolicii Anonimi.

58.Indignare îndreptățită
  Valoarea pozitivă a unei indignări îndreptățite este pură teorie-în special pentru alcoolici.Ne lasă pe fiecare dintre noi descoperiți înfața raționalizării că putem fi oricât de furioși dorim ,cu condiția de a avea un motiv puternic.
   Atunci când nutream sentimente de ranchiună și sete de răzbunare pentru fiecare înfrângere ,ne loveam pe noi înșine cu biciul mâniei,cu care intenționam să i lovim pe alții.Am învățat că, dacă suntem cu adevărat într o criză de exasperare, este nevoie-înprimul rând –să potolim exasperarea ,indiferent de cine sau ce ne ar fi produs o.
1.Scrisoare,1954
2.Doisprezece și doisprezece

59.Convingere și compromis
   O calificare necesară pentru un trai folositor este abilitatea de a da și a primi ,într un compromis agreabil.Compromisul este greu de realizat pentru noi, bețivanii lui *totul sau nimic*.Cu toate acestea, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că progresul este aproape întotdeauna caracterizat printr o serie de depășiri a compromiselor.
  Binențeles, compromisul nu este posibil întotdeauna, există circumstanțe în care trebuie săîndurăm convingerea cuiva până când problema este rezolvată.Pentru a decide când să accepți  compromisul și când nu,avem nevoie întotdeauna de cea mai atentă cântărire.

Douăsprezece concepte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu