BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 17 ianuarie 2016

A te simti bine cu tine

  A te simţi bine cu tine este o artă şi ca orice artă, se învaţă şi se cultivă prin exerciţiu şi practică zilnică, până când devine un obicei.
Imi suna atat de cunoscut urmatorul pasaj, faceam aproape zilnic lucrurile astea:

<<Tu ai lucruri mai importante de făcut, cum ar fi să stai să-ţi rumegi nefericirea sau să numeri încă o dată toate lucrurile pe care le-ai avut şi le-ai pierdut; sau poate mai bine te apuci să te gândeşti la alea pe care nu le-ai avut niciodată să fii sigur că îţi ajunge toată ziua, că sunt multe şi mărunte şi toţi le au numai tu nu. Şi tare mult ţi le-ai dorit dar universul ăsta nu a vrut nicicum să ţi le dea că are el ceva cu tine, te-a ţinut minte dintr-o altă viaţă iar acuma te-a prins la înghesuială iar tu n-ai ce să-i faci că doar n­-o să te pui cu ditamai destinul. Asta-i viaţa ta fără noroc, lasă că au alţii mai mult decât le trebuie, iar tu, care eşti aşa bun la suflet şi generos şi deştept, nu ca ăia care-s proşti şi nenorociţi, tu, n-ai nimic din ce meriţi; pentru că meriţi fireşte şi ţi se cuvine aia şi aialaltă dar nu faci mai nimic să le ai că nu te lupţi tu degeaba cu soarta.>>

Azi vreau să mă bucur de fiecare clipă–iată un mod sănătos de a începe o nouă zi !
Fiecare dimineaţă aduce cu ea o nouă poveste si eu sunt cel care îi dă viaţă. Pot să fac asta cu entuziasm şi bucuria unui nou început, ori pot sa imi plang de mila si sa-mi scriu povestea cu furie si resentimente. 
Este alegerea mea. Depinde de mine cum PERCEP aceasta dimineata. 

Azi aleg să trăiesc conştient!


Articolul complet aici:  Să mă bucur oare?…mai bine nu…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu