BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 24 ianuarie 2016

PASUL ZERO

Dacă v-aţi hotărât că vreţi ceea ce avem noi şi dacă sunteti dispusi să faceţi tot ceea ce este nevoie ca să obţineţi acel ceva, atunci înseamnă că sunteţi pregătiţi să parcurgeţi anumite etape.
   [Big Book, pagina 58, aliniat 16]

Există cel puțin două condiții preliminare pentru a face Programul in 12 pasi al Alcoolicilor Anonimi. Primul dintre acestea este că vreti să fiti abstinent. Al doilea, ca este nevoie sa faci acesti pasi pana cand Programul te cuprinde pe tine, cu alte cuvinte ca vreti sa va pastrati abstinenta.
Am convenit inca de la inceput ca vom face orice este nevoie (vom merge pana in panzele albe) pentru victoria asupra alcoolului. [Big Book, pagina 78, aliniat 25]

(intrarea in abstinenta)
si ca
    
.... am decis să
facem orice este nevoie pentru a găsi o experiență spirituală ..... [Big Book, pagina 79, aliniat 7]

(pastrarea abstinentei)
 Dacă ati venit în contact cu A.A. asa cum am facut-o noi, într-adevăr nu trebuie să vreti ceea ce avem imediat. Pentru moment, este suficient ca nu vreti ceea ce aveti și că sunteți dispusi sa faceti tot ce este nevoie pentru a scăpa de asta! Spunem că A.A. este un program de atracție si asa este. Se pare, totuși, că multi intram pe portile AA-ului nu pentru că suntem atrași de AA, ci pentru că suntem respinsi de viața alcoolica pe care o traim. 

Cele 2 intrebari ale sponsorului catre noul venit sunt:
- esti dispus sa faci orice?
- esti dispus sa urmezi cateva sugestii?

Articolul complet aici: Step 0 in recovery from alcoholism - Big Book Bunch

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu