BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 5 februarie 2016

Curs de prim-ajutor ... emotional

 

<<Ne gândim la toate defectele și neajunsurile noastre, la ce ne-am dori să fim, ce să nu fim, ne adresăm cuvinte urâte. Poate că nu atât de aspru, dar cu toții o facem. Și e interesant că facem asta, când stima noastră de sine e deja rănită. De ce vrem să mergem mai departe și să o rănim și mai mult? Nu ne-am adânci intenționat o rană fizică. Dacă am avea o tăietură pe braț, nu am spune: „Ah, știu!” „O să iau un cuțit și o să văd cât de adâncă pot să o fac.”

Dar o facem cu rănile psihice, tot timpul. De ce? Din cauza igienei emoționale deficitare. Pentru că nu considerăm importantă sănătatea psihică. Știm din o mulțime de studii că atunci când stima de sine e scăzută, suntem mai vulnerabili la stres și anxietate, că eșecul și refuzul ne dor și mai mult și că durează mai mult până ne revenim. Deci când suntem respinși, primul lucru pe care ar trebui să-l facem e să ne refacem stima de sine, nu să ne înscriem în Fight Club și dăm cu pumnii. În suferință emoțională, tratați-vă cu aceeași compasiune pe care o așteptați de la un prieten bun.  
Trebuie să ne depistăm obiceiurile psihologice nesănătoase și să le schimbăm. Una dintre cele mai nesănătoase și cele mai obișnuite este reflectarea. A reflecta înseamnă a rumega. E atunci când șeful tău țipă la tine sau profesorul te face să te simți prost sau când ai o ceartă mare cu un prieten și nu te poți opri din a relua scena în mintea ta, pentru zile, uneori chiar săptămâni întregi. Reflectarea asupra evenimentelor supărătoare poate deveni un obicei. Și e unul foarte costisitor. Pentru că petrecând atât de mult timp având gânduri negative și supărătoare, ne supunem unui risc semnificativ de a dezvolta depresie clinică, alcoolism, tulburări alimentare și chiar boli cardiovasculare.

Luând măsuri atunci când te simți singur, schimbându-ți atitudinea față de eșec, protejându-ți stima de sine, luptând cu gândirea negativă, nu numai că îți vei vindeca rănile psihice, ci îți vei forma rezistența emoțională, vei prospera. >>
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu