BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 3 februarie 2016

De unde provine sloganul "Fiecare zi la timpul ei" ?


Conform lui Bob Dodson (AA Nr. 3): Bill si Dr. Bob folosesc sloganul "Fiecare zi la timpul ei" pentru a atrage noul-venit . Inainte de asta ei spun ca odata devenit alcoolic, ramai alcoolic. Clarifica faptul ca este necesar sa se facă un angajament pe viață ...... Odată ce persoana are o trezire spirituala prin lucrul la Pași obsesia este eliminată și începe sa trăiască fiecare zi, pe rand.
 

<< Unul dintre colegi, cred că a fost Doc, a spus: "Ei bine, vrei să renunți?" I-am spus: "Da, doctore, aș dori să renunț, cel puțin timp de cinci șase sau opt luni, până când se îndreptă lucrurile și să încep să obțin respectul soției mele și al altor câteva persoane înapoi și să-mi dreg finanțele..." Și amândoi au râs din toată inima și au spus: "Acesta e cel mai bun lucru (abstinenta) pe care l-ai făcut, nu-i așa?" "Avem vești proaste pentru tine. A fost o veste proastă pentru noi și va fi, probabil, o veste proastă și pentru tine. Fie că renunți șase zile, luni sau ani, dacă iei o băutură sau două, vei ajunge în acest spital legat la fel cum ai fost în aceste ultime șase luni. Ești un alcoolic. "
Aceasta a fost prima dată când am acordat atenție acestui cuvânt. M-am gândit că sunt doar un bețiv. "Nu, este o boală și nu face nici o diferență cât de mult stai fără băutură, după o băutură sau două vei ajunge iar la fel cum ești acum." 

Cu siguranță a fost o veste cu adevărat demoralizantă la momentul respectiv.
Urmatoarea intrebare care mi s-a pus a fost : "Poți renunta pentru douăzeci și patru de ore, nu-i așa? ", am spus, "Sigur, da, oricine poate face acest lucru pentru 24 de ore". "Despre asta vorbim. Doar 24 de ore, pe rand". 
Aceasta mi-a luat o piatră de pe inimă. De fiecare dată când încep să mă gândesc la băut, mă gândesc la anii lungi de abstinență dinainte fără a avea o băutură; dar această idee de 24 de ore mi-a rămas in minte de atunci si a fost de mare ajutor. >>

Preluare de pe Prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu