BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 24 februarie 2016

IMPARTASIREA UNUI PRIETEN

<< Reflecții personale...
Seninătatea așa cum o văd eu este una din perlele întelepciunii abstinenței. Ea este rezultatul eforturilor îndelungi si răbdătoare în lucrul Pașilor. Prezența seninătății indică începutul maturizării spirituale și o cunoaștere mai profundă a programului AA. Membrul AA mai devine calm în măsura în care se considera o ființă asemenea celorlalți membrii, fără deosebire de naționalitate, sex sau religie ; căci o asemenea cunoaștere necesită în opinia mea înțelegerea celorlalti, a frământărilor și suferințelor prin care au trecut chiar dacă nu sunt aceleași, dar au avut ca rezultat același lucru nedorit, alcoolismul. Pe măsură ce-și dezvoltă o modalitate corectă de înțelegere și de aplicare a programului în toate domeniile vieții sale începe să vadă tot mai limpede legăturile dintre spiritualitate si viața sa , în momentul când s-a predat în totalitate Puterii Superioare ( nu numai vocal ci mai ales sufleltește ) în acel moment membrul AA înceteaza să se mai agite, să se mai îngrijoreze si să se mai plângă si rămâne stabil, hotărât și senin. Membrul AA după ce a învățat cum să se stăpânească pe sine cu ajutorul Puterii Superioare, știe cum să se adapteze la ceilalți, iar aceștia,la randul lor, îi poarta respect pentru forța sa spirituală si simt că pot sa învețe de la el si să se bizuie pe dânsul, așa cum se mai spune pe la noi cu respectul cuvenit ,,Stâlpii AA-ului ” sau așa cum i-am ales pe nașii noștri din AA. Cu cât membrul AA devine mai calm, cu atat e mai mare puterea sa de a face bine. Cine nu iubește o inima liniștită, o viață calmă si echilibrată după marasmul dependenței ? Pentru cei care ajung la această binecuvantată seninătate nu contează dacă plouă sau e soare, schimbarile care li se pot întâmpla nu mai au importantă, căci ei vor fi întotdeauna, senini si calmi atât timp cât poartă în suflet Puterea Superioară, Iubirea și Iertarea.
La final aș vrea să spun că acolo în locul unde trecutul meu a întalnit prezentul, acolo în ,,Liniștea din încăperi” așa cum sugestiv și-a intitulat Ștefan blogul, acolo am avut prima dată curajul să-mi ridic iar capul din pământ să-mi privesc iar semenii în ochi si să spun : vă salut sunt Fane și sunt alcoolic -, acolo a început să mi se ridice ceața de pe ochi iar viața mea, abstinența mea, a început să devină mai senină, mai frumoasă, mai Viață pe zi ce trece !
Vă sunt recunoscător pentru abstinența mea senină !
>>


 Fane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu