BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 9 februarie 2016

O CALE DE IESIRE - scara rulanta #3

TEMA: SCARA RULANTA CARE COBOARA

Raspunsuri la obiectiuni:

Obiectiune:

- Am receptionat metafora si ea spune destule... Insa ii lipseste ceva: pe scara rulanta, in cel mai bun caz, stam pe loc. Fiind doar o scara, nu se vorbeste deloc despre eventualele noastre progrese spirituale.

Raspuns: 


- Orice scara este facuta sa fie urcata. Ca sa pastrez pozitia (abstinenta) trebuie sa ma misc. Daca vreau mai mult (progres spiritual) sunt nevoit sa fac mai mult ca sa pot urca. Posibil ca in virf, la capatul scarii, sa fie realizarea de sine. Nu stiu, nu am ajuns acolo. Ce stiu este ca trebuie sa lucrez Programul in 12 pasi si mai vad eu pe parcurs ...


Preventiv pentru carcotasi: este adevarat ca o scara poate fi si coborita. Doar ca eu vreau sa ajung in varf, nu in prapastie. In prapastie am mai fost!

O alta obiectiune ar fi: Daca tot vrea sa ma ajute, de ce AA-ul mi-a pus la dispozitie o scara rulanta care coboara si nu una care urca?

Pentru ca AA-ul mi-a intins o mana de ajutor. AA-ul "cară" mesajul, nu ma cară pe mine in spinare.O scara, chiar si daca este una rulanta care coboara, este O CALE DE IESIRE. 
Dupa cum scrie in Big Book: "Dacă v-aţi hotărât că vreţi ceea ce avem noi şi dacă vreţi să faceţi tot ceea ce este nevoie ca să obţineţi acel ceva, atunci înseamnă că sunteţi pregătiţi să parcurgeţi anumite etape." si "Sunt acestea promisiuni extravagante? Credem că nu. Ele se împlinesc zi de zi, în cazul nostru uneori mai repede, alteori mai încet. Ele se concretizează întotdeauna, dacă facem efortul necesar."

La urma urmei scara rulanta care coboara ramane totusi o metafora.

Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu