BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 9 februarie 2016

resentimente ... inca

Incurajator!

Articol: O să plătească pentru ce a făcut, dar nu cum vrei tu

<< Atunci când oamenii suferă din pricina altei persoana manifestă adesea dorinţa ca şi celălalt să sufere, nu neapărat ca răzbunare, deşi uneori mai transpiră şi ideea asta, ci mai ales din dorinţa de a-l face să “simtă” ce a simţit şi el atunci când a suferit! Să vadă şi el cum e! De parcă asta ar face să fie mai suportabilă suferinţa proprie! Dacă suferim în grup, suferim mai uşor!

...

Pe varianta scurtă, da! O să plătească! Pe varianta lungă: nu aşa cum crezi tu, cum speri tu sau cum monstruos ţi-ai imaginat! 

...

Dar cred că atunci când arunci în lume o răutate, mai ales una gratuită, printr-o succesiune de evenimente înlănțuite, răutatea se va întoarce la ”stăpânul ei„ printr-un efect de bumerang! Asta nu înseamnă că Dumnezeu a pedepsit, ci că respectivul a luat ce a dat!     

O să plătească, dar, repet, nu cum îţi imaginezi tu, nu cum vrei tu, nu în forma pe care tu ţi-ai dori-o! Nu o să i se întâmple exact ceea ce ți-a făcut ţie, ci o să plătească pe nivelul lui de suferinţă. Adică să spunem că cineva ţi-a dat o palmă, iar tu ai suferit teribil pentru că te-ai simţit umilit, jignit, nedreptăţit etc., tu vei vrea ca şi el să primească o palmă “ca să vadă cum e”. Numai că pentru el a primi o palmă poate să nu fie atât de umilitor cum a fost pentru tine! Aşa că lui i se va întâmpla ceva care să-i producă aceeaşi emoţie! Cu alte cuvinte, nu i se va întâmpla acelaşi eveniment, ci aceeaşi emoţie! Va plăti pe nivelul lui de suferinţă, nu pe al tău !

...

In concluzie, atunci când cineva te răneşte, mai întâi gestionează-ţi tu propria suferinţă ! El a făcut doar un gest ! Dacă pentru tine acel gest a produs o furtună emoţională, încearcă să vezi ce mecanisme a declanşat, ce răscoliri apar din neant, ce vrea să-ţi spună emoţia aceasta şi asumă-ţi-o responsabil ! Nu o arunca spre celălalt ! Tu ai produs suferinţa, nu el ! Cât despre acesta, lasă lucrurile să curgă ! Cu un pic de răbdare, spirit analitic şi capacitate de comprehensiune, vei vedea cum lucrurile se aşează mai bine decât crezi sau ţi-ai imaginat vreodată!   >>

  

Si daca tot mi-am adus aminte:

Ma intrebam (cand barbatii din viata ei isi exprimau pareri - si ea mi le comunica - in legatura cu ce ar trebui sa faca baiatul meu):

"Cum au devenit experti acei barbati in emotiile fiului meu?!"

Si mi-am raspuns: Ea le-a conferit acest statut! 


 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu