BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 5 februarie 2016

SCARA RULANTA

Mi-a fost adus aminte aseara, la intalnirea AA on line, despre simbolul scarii rulante, un simbol foarte puternic pentru un tip comod ca mine, o metafora care m-a ajutat mult in recuperare.
Inca de la inceputul abstinentei mele mi s-a sugerat sa imi inchipui ca ma aflu pe o scara rulanta care coboara.
Scara ma obliga sa ma misc. Nu am venit in AA de placere, am venit pentru ca am avut nevoie. Trebuie sa ma misc, sa fac ceva, sa nu fiu aruncat de pe scara. Cum spunea cineva la intalnire, "ma poate duce la subsol, 2 metri sub pamant, daca nu fac nimic".
Daca vreau sa raman pe ea trebuie sa fac ceva in fiecare zi pentru abstinenta mea. Atentie, trebuie sa fac ceva doar ca sa ma mentin, ca sa pastrez ce am, fara sa inaintez!
Daca vreau sa ajung sus, sa urc, am nevoie sa fac ceva mai mult. Si acest mai mult inseamna sa lucrez pasii.

Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu