BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 25 aprilie 2016

despre sponsori si nou veniti...

 << Când eram nou în abstinență, m-am dus la sponsorul meu cu întrebarea arzătoare a zilei, m-a ascultat cu răbdare și a spus: "Ce spune Big Book despre asta?" Mi-am uitat la el stupefiat și m-am gândit că: tu ești sponsorul, tu ar trebui să-mi spui ce spune cartea! Apoi mi-a zâmbit calm și a spus: "Du-te și caută." Și, bineînțeles, nu știa unde era în carte. Cu mintea mea alcoolică tăioasă, mi-a luat luni de zile ca să realizez că el m-a determinat să citesc Big Book.
La o întâlnire recentă, un membru a împărtașit, că atunci când i-a spus sponsorului său de problemele sale, au vorbit pe scurt despre fiecare dintre ele și apoi sponsorul său i-a spus să meargă acasă, să se relaxeze în fotoliul său și să repete cuvântul acesta: "problemă". Scandarea suna ciudat, dar el a făcut ceea ce i-a spus sponsorul lui. După repetarea cuvântului "problema" timp de câteva minute, el se auzi spunând: "Esti tu", "Esti tu", "Esti tu." L-a făcut să înceapă să se regândească la problemele pe care le-a avut. Nu avea nici o idee că de obcei el era problema. Lucrurile au o solutie.
Sponsorii nu spun întotdeauna lucruri care sunt complet convenționale. De fapt, un sponsor i-a spus celui pe care-l sponsoriza(finului-nota mea ) să ia Pașii "de pe perete" și să le pună în viața lui. Când prietenul meu a avut doar o zi sau două de abstinență, sponsorul său i-a spus să vadă dacă putea înțelege oricare dintre sloganurile care erau pe perete. "Fiecare zi la timpul ei", a fost cel care sponsorul i-a spus ca el să lucreze primul. Apoi s-au mutat spre dreapta de-a lungul peretelui, pentru cunoașterea a fiecarui dintre sloganuri. În cazul în care sponsee(finul-nota mea ) a întrebat: "De ce?", Sponsorul a spus că era pregătirea pentru a face Pașii.
De multe ori mă întreb de unde le vin sponsorilor noștri cuvintele lor iubitoare ale înțelepciunii. Nu există nici un curs pentru sponsorizare, care ne învață lucrurile pe care le avem de spus când vom deveni sponsori. Este convingerea mea că aceste inspirații sunt date de Puterea Superioară.
Al G.
Sursa http://www.aagrapevine.org/feature/37118


Preluare de pe Prietenii lui Bill


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu