BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 4 aprilie 2016

impartasire

Salut.
Prima mea sedinta AA si de fapt prima data cand am realizat ca am o problema cu alcoolul a fost in septembrie 2012. Din pacate, nu este si data abstinentei mele. Si asta pentru ca am facut o serie de greseli care m-au condus din nou la alcool.
Spun aceste lucruri pentru ca citesc din cand in cand pe grup postari cu teme psihologice de genul "esti un om minunat" si ma intreb (fara sa incerc sa arunc din nou cu inteligenta in toate partile) daca nu cumva alunec - si poate nu sunt singurul - spre aceleasi greseli pe care le-am mai facut.
AA-ul ne invata ca alcoolismul este o boala spirituala care se trateaza cu un program spiritual - DE ACTIUNE. Si stiind asta si chiar crezand asta ma intreb de ce aceste tendinte spre psihologie/meditatie si spre ideea ca sunt un om minunat, dar neinteles. Ce ma face un om minunat? Pentru ca tot ceea ce am facut in consum si uneori fac si acum nu sunt nici pe departe faptele unui om minunat.
Din fericire mi-am dat seama ca una dintre cele mai mari greseli pe care le-am facut a fost SA MA JUDEC DUPA INTENTII, NU DUPA FAPTE. Si gandindu-ma la trecut mi-am dat seama ca desi intentiile mele au fost intotdeauna bune ele s-au materializat de foarte putine ori. 
Dupa a 2 sau a 3 bere, atunci cand prin "oftatul alcoolicului" eliminam toate grijile si presiunile care ma apasau, aparea acea stare de "bine" in care as fi rezolvat toate problemele omenirii, foametea si tot raul, toate problemele cunoscutilor si ale familiei. Si datorita bolii de care sufar, percepeam aceste "intentii" ca si realitate.
Din pacate, realitatea era ca beam banii pentru intretinere sau pentru gradinita copilului, nu mai aveam un loc de munca, faceam numai rau mie si celor din jur. Sau cum spun Parazitii in melodia "Drogurile schimba tot" : "faci bani, iti merge bine / hai sa-ti desleg misteru' / in realitate i-ai vandut lu' ma-ta frigideru".
De aceea cred eu ca programul in 12 pasi este unul de actiune si nu unul de bune intentii sau de meditatie psihologica. Mai mult, sunt grupuri si sponsori AA care sunt concentrati 100% pe FAPTE si nu pe felul in care te simti.
De fapt, ideea programului de 12 pasi (din cate stiu eu) i-a venit lui Bill participand la niste grupuri religioase care se numeau grupuri de actiune, unde membrii nu se adunau sa citeasca din Biblie sau sa discute alte teme, ci fiecare povestea ce a facut in ziua respectiva pt a ajuta alti oameni si planificau ce o sa faca in continuare - lucruri concrete.
Stiind toate aceste lucruri, ma intreb deci ce ma face un om minunat? Chiar acum, in timp ce scriu imi dau seama ca desi postand aceste idei inseamna totusi o actiune si ca ele pot ajuta pe cineva, in realitate ma gandesc in continuare la mine si cum sa fac sa-mi fie mai bine. Asta in timp ce sunt mandru sa fac parte din AA si declar ca scopul meu primordial este sa-i ajut pe alti alcoolici.
Nu incerc sa fiu mai aspru cu mine decat ar trebui. Dar imi doresc ca o consecinta a recuperarii mele sa fie faptul ca traiesc in realitate si ca desi nu sunt minunat asa cum credeam, AS PUTEA SA FIU. Dar asta inseamna sa fac ceva concret in sensul asta si nu sa meditez la ideea asta.

Preluare de pe prietenii lui Bill


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu