BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 9 iunie 2016

alcoolul ucide!


Am citit intr-o meditatie ca "închisorile sunt pline de alcoolici care nu reusesc sa intre in abstinenta". Intr-un comentariu se spunea ca nu doar inchisorile, ci si cimitirele.
Cand citesti treaba asta, parca nu iti spune mare lucru. Vezi pe pachetele de tigari "Fumatul poate ucide", iti spui, poate, dar n-o sa mi se intample tocmai mie. La fel si cu bautura, "alcoolul poate ucide", dar doar n-o sa fiu eu unul dintre aceia.

Zilele trecute, copiii mei cei mai mari au pierdut-o pe mama lor. Anul acesta, in luna august, ar fi implinit 50 de ani. Nu a mai apucat. Pe certificatul de deces: insuficienta respiratorie, TBC etc. Si la final, de fapt cauza decesului, stop cardiac. Un stop cardiac care are insa in spate multi ani de baut compulsiv, de alcoolism activ. Cand i se spunea ca este bolnava, replica cu "lasa ca stiu ce am, totul este sub control". 
Nu stiu cat de pline sunt cimitirile cu alcoolici care nu reusesc sa intre in abstinenta, stiu insa ca ea este acolo acum din cauza alcoolului. (*)

(*) "Consumul de alcool are efecte negative asupra a peste 200 de maladii, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 5,9% din totalul deceselor din lume cauzate de boli infecțioase, accidente de circulație, omucideri, maladii cardiovasculare, diabet sunt asociate cu consumul de alcool în fiecare an. 
3,3 milioane de oameni mor în fiecare an pe plan mondial din cauza consumului exagerat de alcool.
daunele provocate de alcool stării de sănătate, de o manieră generală, sunt foarte mari." (Alcoolul ucide o persoană la fiecare 10 secunde)

Ii sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru abstinenta mea de azi. 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu