BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 27 iunie 2016

NOU-VENITUL (gaseste calea de a ramane, nu cauta o cale de a pleca)


Se intampla ca, la inceput, nou-venitul, sa fie atent doar la partile din povestile celorlalti care nu se potrivesc cu ale lui. Adica, mai degraba este atent la deosebiri, decat la asemanari. Si isi spune, da, astia chiar au nevoie de program! Dar eu nu, nu sunt ca ei.
Cand sponsorul ii spune sa mearga la o sedinta in fiecare zi, isi zice ca nu are timp, ca programul nu ii permite, ca are alte angajamente. Cand mai aude si ca se vorbeste de Dumnezeu, isi spune “Asta nu-i de mine!”.
Cand isi intalneste sponsorul ii spune ca programul poate functioneaza pentru unii, dar sigur nu functioneaza pentru el. Sponsorul intreaba: “Cate zile de abstinenta ai?”. “Aproape 30” raspunde nou-venitul.
Sponsorul sugereaza atunci ca totusi ceva a functionat si pentru el si ca poate ar fi bine sa se focuseze pe acest lucru si sa gaseasca o cale de a ramane, decat sa caute o cale de a pleca. Cand nou-venitul intreaba cum sa faca asta, i se sugereaza sa aleaga un grup aproape de casa si sa mearga regulat acolo. Sa impartaseasca despre el pana cand oamenii ajung sa il cunoasca. Sa ramana in comunitate si sa vorbeasca cu ceilalti nou-veniti despre cum se simt si ce fac.
Si s-ar putea sa vada ca asta functioneaza. Si sa-i fie mai tarziu recunoscator sponsorului care i-a aratat calea de a ramane, ceea ce a facut sa nu mai caute calea de a pleca.

  Quote: "Repara-ti acoperisul cand e soare afara!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu