BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 1 august 2016

Comportamentul "ca si cum"

Comportamentul de a actiona "ca si cum" poate fi un instrument puternic in recuperare. Acționând "ca și cum" este o modalitate de a pune in practica gandirea pozitiva. Este o formă pozitivă de a pretinde. Este un instrument pe care il folosim pentru a ne debloca. Si utilizam acest instrument in mod constient.  
Acționând "ca și cum" poate fi de ajutor atunci când un sentiment începe să ne controleze. Luam o decizie conștientă de a acționa "ca și cum" ne-am simti bine și lucrurile se vor indrepta in acest sens. Când o problemă ne supara, acționând "ca și cum" ne poate ajuta să ne deblocam. Acționăm "ca și cum" problema va fi sau este deja rezolvată, astfel încât să putem merge mai departe cu viața noastră. De multe ori, acționând "ca și cum" am fi detasati, pregatim situatia pentru ca detașarea să vină și să o preia.  
Există mai multe domenii în care acționand "ca și cum", combinat cu alte principii de recuperare ale noastre, putem pregati scena pentru realitatea pe care o dorim. Putem acționa "ca și cum" ne iubim pe noi înșine, până când chiar începem să avem grijă de noi înșine. Putem acționa "ca si cum" avem dreptul să spunem nu, până când chiar credem ca avem acest drept.  
Nu pretindem ca avem destui bani pentru a acoperi un cec. Nu pretindem unui alcoolic sa nu bea. Folosim comportamentul "ca si cum" ca parte a recuperării noastre, pentru a seta scena pentru noile noastre comportamente. Fortam putin catre comportamente de recuperare pozitive, fără a ne mai lasa coplesiti de  îndoielile și temerile noastre, acordand sentimentelor noastre timp pentru a prinde din urmă realitatea. Acționând "ca și cum" este un mod pozitiv de a ne depăși temerile, îndoielile și stima de sine scazuta. Nu trebuie să ne mintim; nu trebuie să fim necinstiți cu noi înșine. Ne deschidem doar catre posibilitățile pozitive ale viitorului, în loc de a limita viitorul la sentimentele și circumstanțele de astăzi. 
Acționând "ca și cum" ne ajută să transformam terenul nesigur din trecut intr-un teritoriu solid.

Doamne, arată-mi te rog situatiile în care acționand "ca și cum" m-ar putea ajuta sa fiu pregatit pentru realitatea pe care o doresc. Ghideaza-mă sa folosesc acest instrument puternic de recuperare pentru a-mi crea o viata mai buna și relații mai sănătoase.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu