BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 6 august 2016

the wisdom ...


Image


"Continuă să faci lucrurile care te fac sa te simti bine, nu lucrurile care trebuie."

<< La una din intalniri un nou venit a primit medalia de 7 zile de abstinenta continua. Inainte de a se aseza, a impartasit ca de fapt are 12 ani, dar a avut o recadere. I-au trebuit aproape cinci ani sa poata obtine din nou cele sapte zile de abstinenta și că în acești cinci ani a trecut prin iad. A pierdut din nou casa, familia și cariera și a fost aproape sa isi piarda si viața. Stia despre întâlniri, despre program, despre boala, dar nu a putut aduna dorința de a obține din nou abstinenta.

După întâlnire, l-am întrebat ce s-a întâmplat și el spus o poveste familiară. La doisprezece ani de abstinenta viață era minunata. Avea o casă mare și tot ce ii trebuia. Cariera era la apogeu și încet-incet capcanele succesului au devenit mai importante. Dintr-o data, jocul de golf cu prietenii săi a luat locul intalnirilor de duminică; după un timp nu si-a mai sunat sponsorul și a redus întâlnirile la una-doua pe lună - pana le-a intrerupt de tot. La un grătar cineva ia dat o bere rece și asta a fost...

Am plecat de la intalnire inghetat de frică. Viața mea a fost destul de buna de asemenea, și au fost momente când am stat acasă să ma uit la fotbal la televizorul meu LCD masiv în loc sa merg la întâlnirea de duminică. Nu-mi aminteam de ultima oară cand am vorbit cu sponsorul meu sau dacă chiar l-am mai sunat.

Și atunci am auzit citatul de azi: "Continuați să faceți lucrurile care va fac sa va simtiti bine, nu lucrurile care va plac sau care trebuie". Am promis chiar atunci să ma reconectez și sa ma implic in recuperarea mea. La urma urmei, mi-am amintit, nu trebuie să pierzi totul ca sa o iei de la capăt ... >>Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu