BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 14 septembrie 2016

FARA SA BEAU

La grup mi s-a adus aminte ca obisnuiam sa vorbesc la intalniri despre modul meu de abordare (la inceputul abstinentei mele) a situatiilor, persoanelor, emotiilor, fricilor pentru ce urmeaza sa se intample ... Cand eram pus intr-o situatie careia trebuia sa ii fac fata primul meu gand era 'Ce mi se poate intampla cel mai rau?' 'Sa beau!' 'Ceea ce inseamna ca daca nu beau, orice s-ar intampla este un bonus!'
Gandul acesta elimina frica. Daca lucrurile mergeau in sens pozitiv era OK, daca nu se intamplau in sensul dorit de mine imi spuneam ca este inca o lectie din care am ceva de invatat.
Pe mine acest gand m-a pastrat abstinent. ORICE s-a intamplat.

O obiectiune ar fi 'Da, dar poate nu ti s-au intamplat lucruri rele!' Privind inapoi zic si eu: 'Da, poate.' Dar oare pe vremea consumului activ aveam nevoie ca lucruri rele sa se intample ca sa beau? Sau doar perceptia mea era ca sunt rele? Lucrurile care mi s-au intamplat si care ACUM le percep ca fiind normale, un curs firesc al vietii, cu urcusuri si coborasuri, altadata le percepeam ca fiind coplesitoare, imposibil de a le face fata si cu convigerea ca pot trece peste ele doar in compania alcoolului.
Azi am constientizat si am ajuns la credinta ca orice s-ar intampla pot merge mai departe FARA SA BEAU.


  StefanNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu