BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 1 noiembrie 2016

INCEPUTUL!

Acesta a fost inceputul:
"Era 10 iunie 1935 şi aceasta a fost ultima mea băutură. Au trecut de atunci, până în momentul în care scriu aceste rânduri, aproape patru ani.
Întrebarea care vă vine natural în minte este probabil: "Ce mi-a spus sau ce-a făcut omul acela, de era atât de diferit de ce-mi spuseseră sau ce făcuseră alţii?" Reţineţi că eu citisem enorm de mult şi vorbisem cu toţi cei care ştiau sau credeau că ştiu ceva despre alcoolism. Acum, deosebirea constă din faptul că omul acesta trăise pe pielea lui experienţa multor ani de băut înfricoşător, cunoştea direct aproape toate experienţele prin care trec beţivii şi se făcuse bine folosind exact stele mijloace pe care încercasem să le folosesc şi eu, adică mijloacele spirituale. Mi-a dat informaţii de mare ajutor, în privinţa alcoolismului. Dar, de cea mai mare importanţă a fost faptul că el era prima fiinţă umană cu care am stat vreodată de vorbă, care ştia despre ce vorbeşte, cu privire la alcoolism, din experienţa personală. În alte cuvinte, vorbea pe limba mea. Deţinea toate răspunsurile şi aceasta nu din cauză că le luase de prin lecturi.
Ce minunată binecuvântare să fii eliberat de sub teribilul blestem, ca acela de care am suferit eu! Am parte de sănătate şi mi-am recâştigat atât respectul de sine, cât şi respectul colegilor de breaslă. Viaţa de familie este cea ideală acum iar afacerile îmi merg bine, dacă luăm în considerare vremurile în care trăim.
Îmi petrec o foarte mare parte din timp transmiţând altora (care vor şi au mare nevoie de) ceea ce am aflat. O fac din patru motive:
1. - din simţul datoriei;
2. - este o plăcere pentru mine;
3. - pentru că astfel îmi plătesc o parte din datoria pe care o am faţă de omul care şi-a făcut timp să-mi transmită mie ce ştia el;
4. - pentru că, de fiecare dată când o fac, mă mai îndepărtez cu un pas de o posibilă recidivă.
Spre deosebire de majoritatea celor din grupul nostru, în cazul meu nevoia imperioasă de a bea a persistat în primii doi ani şi jumătate de abstinenţă. N-am scăpat de ea aproape nici o clipă. Dar am fost tot timpul foarte departe de a mă supune ei. Mă necăjeam foarte tare când vedeam cum beau prietenii mei şi ştiam că eu nu puteam bea, dar am dus muncă de lămurire cu mine însumi până am ajuns să fiu convins că, deşi m-am bucurat şi eu odată de acel privilegiu, am abuzat de el şi mi-a fost retras. Nu am motive reale să mă plâng de această situaţie, pentru că, de fapt, nimeni nu m-a legal burduf ca să-mi toarne cu forţa băutura pe gât."
(Cosmarul doctorului BOB)

Preluare de pe Prietenii lui Bill


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu