BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 5 octombrie 2016

INTRE TRECUT SI VIITOR ... ESTE PREZENTUL!

Pendulam intre doua concepte (extreme!) de viata care apar ca niste clisee: sa traiesti ca si cum fiecare zi este ultima zi sau sa traiesti ca si cum fiecare zi este prima zi.
Primul exclude viitorul care inseamna speranta, dar si griji.
Al doilea exclude trecutul care inseamna experiente traite, dar si regrete.
Primul este motivant in sensul ca te determina sa faci lucruri si sa le duci pana la capat.
Al doilea este motivant in sensul ca poti sa o iei din nou de la capat in orice punct al vietii te-ai afla. ("Nimeni nu se poate intoarce in timp și să porneasca un altfel de inceputdar oricine poate porni azi și să facă un altfel de final.")

Eu personal merg pe a trai in intervalul zilei prezente si fiecare zi la rândul ei si asta pentru mine inseamna "Every day is day one".

***

Ideal ar fi probabil (vezi gluma cu: "Ce preferi? Batran si bogat sau tanar si sarac?", Raspuns: "... mai bine tanar si bogat!") ca azi sa fie prima zi din restul vietii tale, dar traieste-o ca si cum ar fi ultima.


 Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu