BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 19 noiembrie 2016

SUGESTII!

«15 SUGESTII PENTRU UN ALCOOLIC CÂND ESTE CONFRUNTAT CU DORINȚA DE A BEA

Cel mai nefericit om din lume, este alcoolicul cronic care are dorința puternică de a se bucura de viață așa cum a știut-o el cândva, dar nici nu poate să-și imagineze viața fără alcool. El are o chinuitoare obsesie, aceea că un miracol îl va face să fie în stare să-și recapete controlul și că va putea să bea normal alcool.
Fără excepție, abstinența , este un miracol care poate deveni cel mai important lucru din viața noastră. Vei redobândi încrederea în viață, în familie, în tine pentru că mai alte multe lucruri importante de realizat. Dar dacă nu rămâi abstinent, poți să ai șansa să-ți pierzi familia, sănătatea(fizică, mentală) și chiar și viața. Dacă ești convins că-n viața ta totul depinde de abstinență și alegi această soluție, atunci mai toate șansele să devii și să rămâi abstinent. Dar dacă pui alcoolul și alte lucruri pe primul loc, atunci lovești tu însuți în șansele tale. Și atunci nu te mai mira când pierzi tot, pentru că alcoolul nu are milă de tine. Pentru a reuși, aplică următoarele câteva sugestii.
1. Cultivă-ți tot timpul acceptarea, că boala ta te-a adus în starea în care ești. Acceptându-ți boala, vei putea renunța chiar și la un păhărel mic de alcool. Și va fi spre folosul tău, a familiei și a socității.
2. Cultivă-ți cu entuziasm mulțumirea că ai avut norocul să-ți depistezi boala și să găsești și soluția ca să stopezi evoluția bolii, înainte de a fi prea târziu.
3. Așteaptă-te ca dorința de a bea să-ți revină după un timp, aceasta fiind o stare naturală și inevitabila pentru că:
a – Conștientul îți va sugera să bei chiar acum un pahar.
b – Neprevăzutul, uneori cerința corpului, dorința irezistibilă, impulsul, furia, foamea, oboseala, depresiile și multe alte motive te-ar putea duce să bei un pahar.
4. Amintește-ți că în timpul abstinenței tale nu ai dorit să bei și astfel te-ai întărit și nu atunci când îți apare dorința să bei.
5. Fă-ți zilnic un program prin care să-ți întărești dorința și credința de a rămâne abstinent în acea zi, indiferent de ce te-ar neliniști sau de cât de puternică ar fi dorința de a bea.
6. Nu-ți reproșa că nu poți să bei ca și băutorii normali, această stare nu este nici păcat nici nedreptate, nu este vina ta că ești un om bolnav care nu-ți poți controla băutul.
7. Ar fi bine să nu te gândești sau să vorbești despre o plăcere reală sau imaginară de a bea. Această plăcere te-a dus înainte la băut și la o stare deplorabilă. Asemenea gânduri sunt periculoase și te pot face să bei din nou.
8. Nu te gândi că un pahar sau două te-ar putea scoate din situații extreme sau neplăcute și nici că-ți este mai ușor să trăiești. Dacă vrei neapărat să te îneci îneacă-te cu apă, cu alcool nu vei reuși niciodată.
9. Nu-ți exagera situația. În jurul tău trăiesc oameni cu diferite handicapuri fizice care nu sunt vinovați de situația lor. Dar ce fericite ar fi acele persoane dacă și-ar putea rezolva situația lor. Fi recunoscător pentru norocul tău că tu ai o problemă atât de simplă; să nu bei astăzi. Și pe deasupra tratamentul tău este gratuit.
10. Cultivă și îngrijește-ți bucuria de a fi abstinent; pentru că este bine să fi eliberat de rușine, de jignirile altora, de mahmureala de după beția pe care adesea nu erai în stare s-o împiedici. Nu-ți încărca mintea cu ceea ce șușotesc oameni despre tine, tu nu mai nevoie de mila și disprețul lor. Ce bine e acum că tu nu mai ai acele gânduri, că trebuie obligatoriu să mergi la birt să semnezi condica la barman sau să-ți cumperi băutură ca să te dregi mâine dimineață, mai ales acum că te-ai eliberat de unele frici.
11. Fă un inventar al bucuriilor abstinenței:
a – bucuria de a putea mânca și dormi normal;
b – posibilitatea de a face față din nou la cerințele vieții, cu mintea limpede și cu capacități sporite, recâștigarea stimei de sine, recâștigarea sănătății fizice, eliberarea de remușcări. Lista bucuriilor este deschisă disponibilității tale de a implementa temeinic Programul AA în viața ta.
12. Învață să-ți reorientezi gândurile:
a – acceptând că alcoolul este cauza principală pentru toată mizeria, rușinea, jignirile și umilirile îndurate de tine.
b – conștientizează că băutura poate fi singura care poate să-ți distrugă din nou fericirea regăsită, stima de sine, stima familiei și a prietenilor și te poate aduce la starea în care ai fost. Și ai putea pierde și pe noii tăi prietni din AA.
13. Învață să fi recunoscător pentru abstinența ta, pentru căt de multe poți dobândi la un preț atât de mic, pentru câte poți schimba în bine renunțând să bei acel prim pahar de alcool care în final poate fi fatal, să fi recunoscător pentru că există AA-ul pe care l-ai găsit la timp, să fi recunoscător pentru că ești victima bolii numită alcoolism și nu ești un degenerat, un ticălos și tu nu ești victima unui viciu sau a unei debilități mentale sau morale.
14. Lasă-te învățat, aplică Programul AA în viața ta gândindu-te la următorul suferind pe care l-ai putea ajuta chiar tu, așa cum și tu ai fost ajutat, dar pentru a putea ajuta pe alții abstinența ta este cea mai importantă.
15. În final nu uita că atunci când ai inima grea, când se întâmplă din când în când ca mintea să se tulbure și uneori să fie confuză, când simți că îți scade rezistența, când ți se pare că nu mai există alinare, prietenii din AA îți sunt întotdeauna alături, gata oricând să te ajute ca să te regăsești și să-ți recâștigi încrederea în tine și în viață. Trebuie să ai doar curajul să-ți întinzi mâna după ajutor. Și-l vei primi oricând, oriunde.»


Preluare de pe Prietenii lui Bill


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu