BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 16 noiembrie 2016

CELE TREI MOSTENIRI

CELE TREI MOSTENIRI - cateva explicatii
Recuperare / Minte / Individul (Obsesia mentala)

Recuperarea se bazează pe principiile spirituale cuprinse in Cei 12 pasi.
Cei 12 pasi reprezinta întreaga fundatie a programului nostru. De aceea, Recuperarea este partea de jos a triunghiului, care sustine Unitatea și Serviciul. Compulsia fizică și obsesia mentală sunt eliminate atunci când am terminat cei 12 pasi. Apoi vine promisiunea, ne-am recuperat dintr-o "stare aparent fără speranță a minții și a corpului". Unitatea și Serviciul nu pot fi parte din viața noastră dacă nu punem in practică aceste principii în toate domeniile vietii noastre. Nu putem da mai departe ceea ce noi nu avem.

Unitate / Corp / Grupul AA 

Unitatea AA se bazează pe cele 12 principii spirituale cunoscute sub denumirea de Cele 12 traditii.
A doua mostenire, Unitatea, sugerează sa ne alăturam unui grup de acasă și să participam la reuniuni. La inceputul abstinentei, întâlnirile și tovarasia cu alti alcoolici recuperati pot ajuta pe nou venit sa ramana abstinent până când finalizeaza pașii și isi gasesc propria Putere superioara. Comunitatea AA este formata din membrii grupurilor și inseamna "întâlnirea de dinainte de întâlnireîntâlnirea AA si întâlnirea de după întâlnire."
Grupul și membrii săi sunt responsabili in a se asigura că ușa la întâlnire este deschisă și ei sunt acolo pentru nou-venit.

Serviciu / Spirit / Organizatia AA 

Serviciul AA se bazează pe cele 12 principii spirituale cunoscute sub denumirea de Cele 12 concepte.
Pasul 12: "După ce a avut o trezire spirituală ca rezultat al acestor pași, am încercat să transmitem acest mesaj altor alcoolici și sa punem in aplicare aceste principii în toate domeniile vietii noastre". Experiența practică arată că nimic nu asigură atât de mult imunitate in fata băuturii asa cum o face munca intensă cu alți alcoolici. Acesta funcționează atunci când alte activități eșuează. 
Structura actuala a serviciilor, a carei baza a fost pusa de Bill W. si Dr. Bob, permite alcoolicilor recuperati să dispună de resurse puse la dispoziția lor, în scopul de a ajuta alti alcoolici sa obtina abstinenta.

Traducere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu