BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 10 noiembrie 2016

Ganduri despre credinta

Cand Îl rog pe Dumnezeu sa-mi indeplineasca o dorinta sau sa se intample ceva anume sunt doua variante:
- fie imi asculta dorinta si o indeplineste
- fie imi asculta dorinta si nu o indeplineste
(oricum nu am nicio indoiala ca nu m-ar asculta!)
In varianta a doua, ma gandesc ca probabil nu aveam nevoie de ceea ce imi doream sau ca daca obtineam ceea ce doream nu ar fi fost bine pentru mine si ca lucrurile se intampla asa cum trebuie sa se intample, desi eu nu am cum sa inteleg asta acum când se întâmplă. 
In felul acesta RAMAN in credinta, predare, acceptare.
In prima varianta, in care dorinta imi este indeplinita, sunt multumit, dar nu las lucrurile asa, ca si cum mi s-ar fi cuvenit. Vad in asta un semn al iubirii si grijii Lui pentru mine si sunt recunoscator.
In felul acesta imi INTARESC credinta.
O subvarianta ar fi sa-mi indeplineasca dorinta, dar nu cum vreau eu, lucru care ar putea sa nu ma faca sa ma simt bine. Constientizez in acest caz, de cele mai multe ori, ca de fapt dorinta mi-a fost indeplinita asa cum am formulat-o, numai ca eu am formulat-o incorect sau incomplet, ceea ce ma face sa fiu mai atent la ce Îi cer si cum Îi cer.
Uneori se intampla sa imi dea El fara sa Îi cer. Cand este de bine sunt recunoscator ca face pentru mine ceea ce eu nu as putea face; cand nu, sunt recunoscator pentru inca o lectie din care am de invatat.


Stefan

P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA  
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu