BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 26 noiembrie 2016

lasarea mintii sa rataceasca

<< Ca ființe umane, avem abilitatea de-a ne lăsa mințile să rătăcească departe de momentul prezent.  Abilitatea de-a ne concentra atenția la altceva decât la prezent e uimitoare.  
Lăsându-ne mintea să rătăcească, adesea gândim la lucruri neplăcute, devenind astfel mult mai nefericiți, grijile, anxietățile, regretele și chiar gândind la lucruri neutre, rezultă în mai puțină fericire decât dacă mintea nu rătăcește. Chiar gândind la lucruri plăcute, oamenii sunt doar cu puțin mai fericiți decât atunci când nu lasă mintea să rătăcească. 
Lăsând mintea să rătăcească crează nefericire.  
 „Oare rătăcirea precede nefericirea, sau nefericirea precede rătăcirea?”
 Cum descâlcim aceste două posibilități? Ei bine, putem beneficia de un aspect cu care toți suntem de acord: timpul merge înainte, nu înapoi. Corect? Cauza trebuie să vină înainte de efect. Reise că există o corelație puternică între rătăcirea prezentă a minții și nefericirea imediat următoare, în concordanță cu varianta că rătăcirea cauzează nefericirea. În schimb, nu există nicio corelare între a fi nefericit acum și a lăsa mintea să rătăcească ulterior. Cu alte cuvinte, rătăcirea minții pare, foarte probabil, să fie cauza, nu consecința nefericirii. >>

TED - Want to be happier? Stay in the moment 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu