BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 17 noiembrie 2016

Letting Go and Letting GODToată lumea trece prin iad, dar nu toată lumea rămâne acolo. Nu te mai chinui retrăind durerea iar și iar. Oamenii buni trec prin lucruri teribile, dar oamenii înțelepți știu când și cum să-i dea drumul. Știm cu toții că înțelepciunea nu vine ușor, de multe ori vine din experiență dureroasă.
Mulți dintre noi suntem foarte neînțelepți în modul în care tratăm durerea noastră. La fel ca un animal care se zbate într-o capcană de oțel, ne agravăm rănile prin modul în care ne luptăm, negăm, și luptăm împotriva a ceea ce pur și simplu, este. Când refuzăm să învățăm înțelepciunea acceptării, devenim proprii noștrii persecutori. Când refuzăm să-i dăm drumul suferim, dar nu putem da drumul la ceva până când nu ne-a învățat ce trebuie să învățăm.
Renunțarea este un proces de recunoaștere, confruntare, acceptare și vindecare. Pur și simplu, a da drumul înseamnă a nu suferi mai mult decât este absolut necesar, dar pur și simplu suficient ca să ne dezvolte și să ne întărească. Puțină suferință este necesară pentru a aprofunda compasiunea noastră, să creștem și să învățăm. Renuntand înseamnă că ai învățat suficient, și acum ai compasiune pentru tine.
Renunțarea înseamnă să nu mai atingi acea rană până când se infectează, în loc să-i permiți să se vindece.
Renunțarea înseamnă să porți o cicatrice permanentă, dar nu o rană permanentă.
Renunțarea înseamnă că este posibil să fi trecut prin iad, dar ai ieșit de cealaltă parte gata să-ți faci viața un rai.
Renuntarea înseamnă că refuzi să fii o victimă pentru totdeauna, lăsând un moment să-ți definească restul vieții.
Renuntarea înseamnă că accepți schimbarea, și accepți că durerea nu este permanentă. 
Renunțarea înseamnă că accepți că nu poți da deoparte trecutul, dar insistă asupra faptului că trecutul nu poate da deoparte viitorul tau. A-i da drumul înseamnă că ești gata să avansezi și să trăiești. 
Renuntarea înseamnă că nu-ți mai este frică. A fost mereu teama ce te-a ținut prizonier; dându-i drumul înseamnă că ești în sfârșit liber.


Articol preluat de pe http://www.abstinenta.com/: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu