BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 19 noiembrie 2016

OPINIA UNUI MEDIC

« Un bine cunoscut medic, director al unui spital de renume național, specialist în tratarea alcoolismului și a dependenței de droguri, a înmânat Alcoolicilor Anonimi următoarea scrisoare
Spre a servi la nevoie:
Sunt specialist in tratamentul alcoolismului, de mulți ani. În urmă cu 4 ani, am tratat un pacient care, deși fusese un om de afaceri competent, cu un venit considerabil, era alcoolic într-un stadiu pe care am ajuns sa-l consider ca fiind fără speranță. În timpul celei de-a treia internări pentru tratament, acest om și-a însușit anumite idei in legătura cu o posibilă cale de refacere a sănătății. Ca parte a programului său de însănătoșire, a început să-și prezinte ideile altor alcoolici, insistând ca și ei sa facă la fel, la rândul lor, cu alții. Acest procedeu a stat la baza asocierii lor și a familiilor lor într-o comunitate care crește numeric rapid. Vechiul meu pacient, împreuna cu alți peste o sută de alcoolici, par a se fi restabilit. Personal, cunosc peste 30 de cazuri de alcoolici pentru care alte metode s-au dovedit complet ineficace. Aceste fapte sunt deosebit de importante din punct de vedere medical; grație posibilităților extraordinare de creștere a acestui grup, s-ar putea sa ne aflăm în zorii unei epoci noi din istoria alcoolismului. Este foarte posibil ca acești oameni sa posede un remediu pentru alte mii de situații asemănătoare. Puteți avea încredere deplină în tot ce povestesc ei despre sine.
Al dumneavoastră sincer,
semnătura........Doctor în Medicină.»


extras din BigBook - opinia unui medic

Preluare din Revista Noi înşine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu