BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 22 noiembrie 2016

RELATIILE CU CEILALTI

Nu vreau sa mai ajung acolo. Daca nu ma respecti si te simti confortabil cu asta nu vreau sa mai am de a face cu tine!

In relatiile cu ceilalti, am adoptat, inca de la inceputurile abstinentei mele, un principiu, care de altfel mi-a fost de mare ajutor pentru echilibrul meu emotional.
Avand in vedere lipsa de control asupra oamenilor si situatiilor din viata mea si dorinta de a ma respecta pe mine insumi, de a fi macar eu cel care nu se tradeaza, cand acestia fac lucruri prin care isi arata lipsa de respect in cee a ce ma priveste, imi spun "Fa ce vrei, dar nu cu mine." ("Daca te simti confortabil nerespectandu-ma , nu ma face partas la asta, si nu vad de ce as mai avea de a face cu tine in vreun fel!").
Evit in felul acesta, din punctul meu de vedere, frustrarile si resentimentele.

De ce sa par ceva ce nu sunt, de ce sa ma dau "forțos" (puternic) intr-o lupta pe care stiu de la bun inceput ca nu am cum sa o castig?!


                                                    Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu