BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 14 decembrie 2016

6 - This too shall pass - Trece si asta

Sugestii pentru recuperare 6


6- This too shall pass - Trece si asta


Practicarea principiului "Trece si asta" ne ajută sa tinem departe modul de gândire adictiva si aduce un sentiment de realitate și pastrare a proporțiilor in noua noastră viață. Cele mai multe dintre lucrurile pe care le simtim, mai ales în primele zile, sunt trecatoare - deși poate părea ca nu este asa la momentul respectiv. S-ar putea sa suferim simptome de sevraj mentale și fizice. Durerea poate fi atât de intensă încât credem că va dura pentru totdeauna și gândirea noastra va încerca să ne convinga că alcoolul este singurul lucru care poate aduce alinare. Dar, oricat de greu ar putea fi la momentul respectiv, simpla reamintire a faptului că "Trece si asta" ne poate scuti de panică și ne poate ajuta să suportam aceste sentimente teribil de incomode. În astfel de momente putem fi foarte plini de compasiune pentru noi insine. Ne putem spune ca aceste simptome sunt necesare si le suportam pentru a ne elibera de dependenta. Uneori obsesia si pofta de a consuma ne poate copleși și vom crede că nu avem incotro si trebuie sa bem. Ne vom intreba daca vom fi vreodată liberi de aceste impulsuri. Dar, e necesar sa ne reamintim că astăzi avem soluția, suntem printre oameni care au trecut prin aceste aceleași încercări și au reusit stea departe de pahar de ani de zile. Ne spunem doar că "Trece si asta". Șansele ca obsesia și pofta sa treaca cresc dacă impartasim la o întâlnire sau discutam cu sponsorul nostru sau cu un prieten din Comunitate.
Uneori, s-ar putea sa fim bombardati cu probleme ale vieții: dificultăți financiare, tulburări economice, un divort sau o cearta cu partenerul nostru - toate acestea ne pot coplesi. Am putea crede că nu le putem face fata și am vrea sa ne ocupam de ele în felul nostru, cu care ne-am obișnuit si sa bem. Cert este că acum că ne-am eliberat de efectele alcoolului, vom avea sentimente, atât bune, cat și rele. Este posibil să fi uitat cum este sa avem sentimente sau cum să le procesam. Dar gandul că cei 12 pași ne oferă instrumente pentru a face fata sentimentelor noastre și problemelor de viață, ne poate ajuta să ne revenim si sa ne simțim în largul nostru. 
Sau am putea crede că tocmai pentru că acum suntem în recuperare, viața nu va mai avea suisurile și coborâșurile pe care le are in mod obisnuit. Dar viața merge mai departe, lucrurile se intampla, uneori chiar mai mult, pentru noi care suntem la inceputul recuperarii, deoarece în cele din urmă, suntem față în față cu consecințele vieții noastre de alcoolici activi. In momente ca acestea, principiul "trece si asta", ne ofera o perspectivă mai largă. Cel mai important lucru este că nu ne atingem de pahar în fața dificultăților vieții, lucru care este o mare realizare și un miracol în sine. 
La urma urmei, ne putem întreba cu cea mai mare onestitate: cât de semnificative sunt problemele în recuperare în comparație cu problemele noastre atunci când eram activi în alcoolismul nostru? Si nu ar deveni ele si mai mari, nu am înrăutății lucrurile și mai mult daca am bea pentru a le face față?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu