BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 20 decembrie 2016

PLANUL DE RECUPERARE DIN ALCOOLISM - partea 2


PLANUL DE RECUPERARE DIN ALCOOLISM

Pașii de acțiune: (3 până la 9 - Acțiuni pentru recuperare)

Pasii 3 la 9 sunt numiti Pasi de acțiune, deoarece, spre deosebire de pașii 1 și 2, care sunt pur și simplu principii pe care trebuie să le respectăm, acestea sunt acțiunile concrete pe care trebuie să le intreprindem pentru a ne recupera.
După ce a aflat despre natura problemei noastre în Pasul 1 și am ajuns la credința ca exista o solutie si ca o Putere superioara noua insine ne poate ajuta, suntem pregătiți pentru acțiunile de care avem nevoie in pasii 3 - 9. Fundamentul acestor pasi de actiune se bazeaza pe faptul că, alcoolici fiind suferim de o boala a sinelui. Lipsa noastră de resurse interioare pentru valoari și stimă de sine ne-a determinat să ne afundam in alcool si comportamente distructive, sperand ca ne vom simti mai bine cu noi înșine. Dar, ca urmare a acestor mecanisme distructive nu am făcut în cele din urmă altceva decat rău altora si noua înșine. În Programul in 12 pasi natura noastră adictiva este identificata prin dezlantuirea voiei proprii (sa se faca totul cum vrem noi si cand vrem noi) - aceasta fiind rădăcina problemei noastre. Din acest motiv, Pasii 3 la 9 ne oferă instrumentele necesare pentru a rectifica daunele trecutului nostru, astfel încât să putem începe o viata noua ca ființe umane întregi, autentice.
Acești pași sunt ca mortarul și cărămizile pentru construirea unei noi vieți. Vrem ca noua noatra viață să fie eliberata de resentimente, frică, vinovăție și rușine - toate lucrurile care ne-au facut sa actionam distructiv si adictiv. Acești pași ne arată cum să curețam reziduurile trecutului, astfel încât noua noastră casă sa poata deveni una curata, eliberata de efectele adictiei.

Pasi de mentinere si creștere: (10 până la 12 - Acțiuni de menținere si crestere în recuperare)

Pasii 10 - 12 sunt acțiuni pe care este nevoie sa le facem zilnic pentru a menține recuperarea și să crestem contactul constient cu Dumnezeul nostru.
Ne-am recuperat dintr-o stare bolnavă a minții și a corpului (pasii 1 și 2) si ne-am reparat trecutul nostru pentru o viata eliberata de rușine (pașii 3 până la 9). Dar, cum ne asigurăm că nu vom pierde teren? Cum pastram ceea ce am realizat până acum? Acestea sunt obiectivele pasilor de la 10 până la 12, de a ne oferi instrumentele necesare pentru a menține recuperarea, în timp ce, de asemenea, trăim în armonie cu Dumnezeul nostru, cu noi înșine si cu ceilalti.
Din moment ce noi nu vom fi niciodată vindecati de boala noastră de dependență, pasii 10 - 12 ne arata ce trebuie sa facem zi de zi pentru a menține noul nostru mod de viață senin in abstinenta.
Pasul 10 însumează într-un mod simplu - un mod pe care il putem practica zi de zi - lecțiile pasilor de la 3 la 9. Este pasul pe care il practicam pentru a menține viața pe care am construit-o în recuperare - noua casa pe care ne-am construit-o pentru noi insine - și sa o păstram sa nu se dărâme.
Pasul 11 este despre a face noua noastră viață liniștită și senină. Prin practicarea acestui pas aprofundăm contactul constient cu Dumnezeul nostru prin rugăciune și meditație. Descoperim adevărata relație pe care El vrea sa o aiba cu noi și ne dam seama de planurile frumoase pe care le are in legatura cu noi.
Pasul 12 este despre invitarea celorlalti în noua noastră viață - în noua noastră casă - cei care încă suferă de această boală mortală, cei care sunt pierduți și fără speranță. Noi le arătăm modul în care ei se pot elibera de durerea produsa de alcoolism lucrând Programul in 12 pași. Transmitem mesajul de recuperare. Asa cum se spune în Comunitate, ne păstrăm abstinenta dând-o mai departe.

Am intrat în program ca dependenți fără speranță, cei mai multi dintre noi batand la ușa morții, fără nici o alta dorință decat aceea de a stopa dependenta noastra. Miracolul acestui program este că ne oferă nu numai mijloacele de a recupera, dar, de asemenea, un mod de viață dincolo de cele mai indraznete vise. Mulți dintre noi aflati în procesul de recuperare exprimă adesea recunoștința pentru boala noastră de dependență, deoarece în cele din urmă, ea ne-a condus la Programul in 12 pasi, care ne-a arătat cum să trăim o viață în pace și armonie adevărată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu