BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 26 ianuarie 2017

Bunavointa! - impartasire

<< Din experienta mea in AA am inteles ca abstinenta nu poate fi rezultatul unei alegeri intelectuale. Nu exista nici un sfat,nici un film motivational, nici un citat din Dalai Lama sau Cioran care sa poata produce o schimbare profunda in mintea mea de alcoolic. Mai mult decat atat, aceste lucruri au de multe ori efectul unor antibiotice luate gresit. Nu fac decat sa mareasca rezistenta. Si pt ca sunt superficial pot sa cred nefacand nimic, am facut totul.
Se spune ca la AA vin 2 categorii de oameni: cei care urmeaza programul si reusesc si cei care trec pe la grup in drumul lor spre cimitir. Se spune ca aceasta a 2 categorie nu poate accepta nimic nou. Este acolo doar ca sa i se confime ca are dreptate in tot. Si asa cum Facebook-ul ne poate crea iluzia ca avem o viata sociala si sute de prieteni, la fel prezenta la sedinte ne poate crea iluzia ca facem parte din prima categorie. Eu am facut parte 3 ani din a 2 categorie si am avut multe caderi in acest timp. Si nu intelegeam de ce. Puteam sa dau citate din Big Book, stiam totul...
Inteleg acum ca adeavarata crestere spirituala incepe atunci cand stii ca nu stii nimic. Cand esti dispus sa accepti...Cand esti dispus sa actionezi contrar a tot ceea ce crezi. Cand esti dispus sa intelegi ca cea mai buna gandire a ta te a adus aici. Cand esti dispus sa ti lasi viata si vointa in grija unei puteri superioare pt ca distrugerile pe care le ai facut sunt suficiente. Cand "intelectual rafinat" fiind accepti parerea unui prost. Cand nu mai simti nevoia sa corectezi. Cand iesi din intelect. Cand intelegi ca spiritualitatea nu este in creier.
Pt toate astea ai nevoie de un singur lucru : Bunavointa.>>


A. Anglia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu