BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 12 ianuarie 2017

Faza 2 - Recidiva mentala

Faza 2 - Recidiva mentală

Recidiva mentală este ca un război în mintea noastră. Partea din noi "dependenta" vrea sa consume, iar partea aflata in "recuperare", nu. În Comunitate de multe ori cand facem referire la o Recidiva mentală spunem "gândirea noastra împuțita" (“stinking thinking”). Acest lucru se intampla când tiparele noastre de gândire revin la tipurile sale familiare încă distorsionate și nebune, nesanatoase. Acest lucru se intampla când în loc de a folosi instrumente sănătoase de recuperare și sprijinul Comunitatii, lasam modul nostru adictiv de gândire sa ne pacaleasca sa bem din nou. S-ar putea ca la suprafață să facem toate lucrurile privind recuperarea corect, mergem la ședințe și facem de serviciu și toate celelalte, dar capul nostru este în altă parte, la fantezii de genul cum alcoolul ne poate aduce usurare si eliberare. Ne reamintim ca boala este fundamental înrădăcinată în mintea noastră, iar ăsta este modul în care ea încearcă să ne saboteze, aducandu-ne înapoi la modurile noastre distructive, dar obisnuite, de a face față vieții. Dar, dacă recunoaștem că mintea noastră vrea sa ne aduca înapoi la modurile sale vechi de gandire, atunci acesta este momentul în care încă mai avem puterea de a lua măsuri, în special măsuri de recuperare pentru a preveni Recidiva fizica. Asta este momentul in care avem nevoie sa cerem ajutorul si sa folosim instrumentele și sprijinul Comunitatii pentru a fi atrasi inapoi înspre starea de recuperare. Uneori, asemanam boala cu diavolul, pentru că joacă astfel de jocuri subtile în mintea noastră incat jumătate din timp nici măcar nu suntem conștienți de ceea ce se întâmplă înainte de a fi prea târziu. Acesta este motivul pentru care, atunci când vine vorba de eliberarea din dependenta, niciodată nu ne putem baza pe gândirea noastră. Invățăm că trebuie să ne bazăm pe o putere mai mare pentru a ne elibera de obsesiile noastre și că trebuie să căutăm sprijinul nostru in Comunitate. Este imperios necesar să luăm măsurile de recuperare corecte în timpul Recidivei mentale. Altfel ii dam gandirii noastre adictive, bolnava inca, puterea de a ne conduce catre ultima faza, Recidiva fizica, adica sa bem din nou.

Unele semne ale Recidivei mentale sunt:
  • Ne gandim la oameni cu care am baut, locuri in care am baut și alte lucruri referitoare la baut
  • Ne lasam "vrajiti" de trecutul nostru de bautori 
  • Situată la tine și pentru alții
  • Ne agatam de vechii prieteni cu care am baut
  • Avem fantezii cu consumul de alcool
  • Ne gandim la recidiva
  • Ne planificam recidiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu