BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 6 februarie 2017

Despre relatia cu DumnezeuCelor care nu cred in Dumnezeu imi vine sa le spun, cand ii aud descriindu-l pe Dumnezeul in care ei nu cred: Ok, avem ceva in comun, nici eu nu cred in acel Dumnezeu pe care il descrii!

Un călugăr care a trăit în jurul secolelor 12/13 a spus: Orice discuție cu Dumnezeu care nu te linisteste, este o minciună.

Metaforic vorbind, evoluția relației cu Dumnezeu ar putea fi exprimata în felul următor:
Am strigat: "Doamne! Mor de foame!" Și un banchet a apărut.
Mai târziu am strigat: "Doamne, mor de foame!" Și mâncarea pentru a pregăti un banchet a apărut.
Și mai târziu, am strigat: "Doamne, mor de foame!"
Și Dumnezeu a zis: "Da? Știi unde este supermarketul."

Se sugerează, pentru a ocoli toata retorica religioasă și dogma spirituală la care am fost expusi unii dintre noi (și pe care, în general, am folosit-o ca scuză pentru a justifica resentimente și comportamente egocentrice), sa ne cream propria noastră idee despre ceea ce este Dumnezeu - un Dumnezeu care "lucrează" pentru noi, astfel încât să putem dezvolta apoi o credință care sa functioneze pentru noi.
Dar, indiferent de cum începe sau devine credința sau orice concepție despre ce inseamna Puterea superioara pentru noi, se pare că anumite legi spirituale sunt întotdeauna la locul lor (chiar dacă nu le înțelegem pe deplin).
Iar când vine vorba de alcoolici în recuperare, legea spirituala care poate fi inteleasa gresit, pe primul loc pare a fi:
"Dumnezeu va face pentru noi ceea ce nu putem face pentru noi înșine", nu ceea ce nu vom face pentru noi înșine.
Sau cum am auzit un pic mai succint: "Dumnezeu nu-ti spala vasele!".

Se spune ca Dumnezeu lucreaza prin oameni. Ceea ce inseamna ca o face inclusiv prin mine. Si ar fi bine sa imi fac si eu partea mea. 
(Sau - dintr-o alta istorioara - Sa nu-mi las calul nepriponit, gandindu-ma ca are Dumnezeu grija de el.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu