BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 26 februarie 2017

PRINCIPII

Bill W. a considerat fiecare pas ca un principiu spiritual în sine. Cu toate acestea, în special în 12 și 12, el a subliniat principiile spirituale din spatele fiecărui pas. Unele dintre ele par să fie bun simț, dar ei înțeleg că lectura acestor principii și practica în viața de zi cu zi sunt două lucruri complet diferite (și că necesită vigilență și disponibilitatea).
1. ONESTITATE - Corectitudinea și conduita sinceră: respect pentru fapte.
2.SPERANŢĂ - așteptați cu dorință; Ceva pe care este centrat pe speranță.
3.CREDINŢĂ - Deplină încredere; Credință și încredere.
4.CURAJ - Fermitatea minții și se va confrunta cu dificultăți extreme; Mentală sau morală de a rezista fricii.
5.INTEGRITATE - Calitatea sau starea de a fi complet sau nedivizat; putere.
6.BUNĂVOINŢĂ - Cerere de a acționa sau de a răspunde; A accepta și a face alegeri fără rețineri.
7.SMERENIE- Nu sunt mândru și nici trufaș; Nu arogant sau îngâmfat; O înțelegere clară și concisă a ceea ce suntem, urmat de o dorință sinceră de a deveni ceea ce putem fi.
8.IUBIRE - o preocupare neegoistă care acceptă în mod liber o alta în loialitate și caută binele lui să fie şi pentru cei dragi.
9.DISCIPLINA - formare care corectează, tipare vechi sau perfecționează facultățile mentale sau caracterul moral; de control; Pentru a forma sau a dezvolta printr-o instrucțiune.
10.RĂBDARE / PERSEVERENȚĂ - Statornic în ciuda opoziției sau adversitate; capabil sau dispus să le suporte; să persiste într-o înțelegere în ciuda influențelor contrare.
11.CUNOAȘTEREA - Vie și alertă (continuă); vigilenței în observare.
12.SERVICII - Un instrument util; Contribuția la bunăstarea altora; lucrul mecanic util care nu produce nici un produs tangibil.

Material preluat de pe Prietenii lui Bill


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu