BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 27 aprilie 2017

De ce functioneaza?

<< Creatorul și Dumnezeul meu este piatra de temelie a spiritualității mele. Am dobândit spiritualitatea inițial prin Pasul Unsprezece, care spune:
"Am căutat, prin rugăciune şi meditaţie, să ne întărim contactul conştient cu Dumnezeu – aşa cum şi-L închipuia fiecare dintre noi, cerându-i doar să ne arate voia Lui în ce ne priveşte şi să ne dea puterea să o împlinim."
Am continuat să alimentez spiritual o parte din ființa mea prin a face Pașii Zece la Doisprezece.Dar nu doar asta; Am revăzut Pasul Trei deseori ca să-mi reamintesc că Dumnezeu este în spatele meu. Am revăzut Pasul Trei ca să-mi amintesc că totul va fi bine pentru că nu eu am controlul ci este a lui Dumnezeu. Când am făcut în mod conștient meu Pasul Trei i-am dat permisiunea Puterii Superioare să mă îndrume, și să intervină de dragul meu bunăstării mele.

Revăd Pasul Doi, când mă văd alunecând înapoi în nebunie, de obicei, din cauza automulțumirii. Când văd steagul roșu al fricii, intoleranței, resentimentele, urâciunea, și lăcomia pentru mâncare, sex, sau orice altceva ca să-mi amorțesc sentimentele știu că încep să devin un pic nebun.
În cele din urmă am să păstrez un control bun al Pașilor Patru și Cinci pentru că eu fac ... .da ocazional aleg resentimentele și teama. Am instrucțiunile pentru a-mi menține spiritualitatea trăind Pașii. Asta e "de ce", nu doar "cum" funcționează pentru mine.
Programul celor 12 Pași funcționează, deoarece Pasul pașii sunt o practică a caracterului bun și spiritualității în timp ce boala este o practică a defectelor de caracter. Așa cum practicăm caracterul bun făcând Pașii, sănătatea noastră este fapt demonstrat. Cu cât trăim mai mult Pașii ... cu atât mai înrădăcinat devine caracterul bun în creierul nostru.
Noi construim poduri sănătoase peste căile nebuniei mintale din trecut. Abstinența mea a fost suplimentată cu câteva treceri formale, lungi, și minuțioase prin Pasul Patru, în fiecare an. În terapia de recuperare învăț comunicarea sănătoasă, plus tehnici pentru a procesa emotiile dureroase. Având în vedere toți acești factori și harul lui Dumnezeu ... de ce funcționează, nu este un mister .... pentru mine, oricum.
”Rareori am văzut să dea greş cineva, dacă a urmat temeinic acest drum împreună cu noi.”
Motivul pentru care se întâmplă recidiva este din cauză că, căile neuronale care au fost sculptate în creierul nostru nu dispar. Dacă eu nu-mi mențin spiritualitatea există o posibilitate ca gândurile mele să se metamorfozeze sau să diminueze noua punte a gândirii sănătoase, care a fost construită de-a lungul vechilor sculpturi din căile neuronale din trecut.
Totuși, dacă îmi amintesc că am O ALEGERE si îmi spun asta: Am capacitatea de a face următorul pas corect, voi fi ok.>>


Preluare de pe Prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu