BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 4 aprilie 2017

KEEP IT SIMPLE!

Citatul zilei, 4 aprilie, Grapevine,

<< Mă simt responsabil să fiu informat - grupul meu așteaptă acest lucru și merită acest lucru. Responsabilitatea înseamnă să fiu în acțiune, să citesc și să aflu ce spun principiile – nu ce gândesc eu. Frumusețea la AA este că nu trebuie să reinventăm roata. Avem direcție și ghidare pe care le putem urma și care au fost bătute cu ciocanul pe nicovala experienței de către cei care au trecut pe aici înaintea noastră. >>

<< NU TE COMPLICA >>

Preluare de pe Prietenii lui Bill


Semnificatia sloganului <<Keep it simple>>:
  • Pastreaza simplu“ este o expresie pe care Dr. Bob a folosit-o pentru a-i reaminti lui Bill Wilson ca prea multe informatii pot fi distructive pentru nou venit. Ceea ce a însemnat, citind printre randuri, „Hai să rămânem concentrați“Este într-adevăr un program simplu.

  • Pastreaza simplu“, practic inseamna “Nu te complica! Nu mai incerca sa-ti dai seama ce vrea cartea mare sa spuna cand spune ceea ce spune. Ia-o asa cum e si fa ceea ce majoritatii alcoolicilor nu le place sa faca: Urmeaza instructiunile!  Când cineva spune ca Big Book este „învechit“ sau ca ar trebui modificat sau rescris, spune de fapt „Nu sunt de acord cu Cartea mare, deoarece spune că ar trebui să fac ceva ce nu vreau să fac.“ - Mai bine taci și „doar fă-o“.

  • Inseamnă sa iau viața și programul Fiecare zi la timpul ei, sa fac tot ce imi sta in putinta, in timp ce tin cont de progres, nu perfectiune ... nu o sa am toate răspunsurile ... dar dacă rămân abstinent azi poate că o sa reusesc și mâine! ... si poate am sa primesc si ceva raspunsuri!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu