BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 3 aprilie 2017

MEDITATIA DE AZI


3 Aprilie
Aproape întotdeauna, cel care a recăzut spune, „Am încetat să mai merg la întâlniri”, sau „M-am săturat de aceleași vechi povești și de aceleași fețe”, sau „Problemele mele din afară erau în așa fel încât a trebuit să încetez să merg la întâlniri”, sau „Mi s-a părut că am profitat de toate câștigurile întâlnirilor, astfel încât am decis să caut ajutor în alte activități mai concludente”. Pe scurt, pur și simplu au încetat să mai meargă la întâlniri. Exista o vorbă bună pe care am auzit-o în Program în acest sens, care pune punctul pe i: „Aceia care nu mai participă la întâlniri, nu mai sunt acolo ca să audă ce li se întâmplă celor care nu mai participă la întâlniri”. Particip la suficiente întâlniri pentru mine?

Rugăciunea de azi
Fie ca Dumnezeu să mă mențină pe cale cea bună a Programului. Fie ca eu să nu fiu niciodată prea obosit, prea ocupat, prea plin de sine, sau prea plictisit ca să merg la întâlniri. Aproape toate aceste probleme sunt discutate la întâlniri, dacă îmi rezerv timp să merg acolo. Lipsa mea de vigoare se disipează în seninătate. Starea mea de om foarte ocupat mi se reduce la adevăratele ei proporții. Automulțumirea va lăsa loc prudenței. Și cum aș putea să mă plictisesc într-un loc în care este atâta prietenie și bucurie?


Ce să-mi amintesc azi?
Să particip la întâlniri.

Sursa Sf. Dimitrie

Preluare de pe Prietenii lui Bill


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu