BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 10 aprilie 2017

Meditatie - WOTR

Quote of the Week

„Inainte de a face ceva prostesc, aşteaptã 24 de ore”

Sã-mi cenzurez scrisul sau vorba era un concept strãin mie ȋnainte de a intra ȋn program. In schimb eram impetuos şi acţionam sub imperiul sentimentelor ca gelozia, frica, furia ori mandria ranitã. Alimentat de resentimente, ȋmi venea uşor sã-mi  justific acţiunile şi sã ignor repercusiunile ori reacţiile celorlalţi. Când am venit în Comunitate eram în contrast cu majoritatea oamenilor şi eram îndepărtat chiar şi de mine. Viaţa mea devenise de necontrolat.
Când am început să lucrez la Paşi, am învăţat să nu mă mai uit atât de mult la ce îmi fac alţi oameni mie şi să privesc, în schimb, la propriul meu comportament. A fost dificil la început să nu reacţionez la ce îmi făceau ceilalţi, dar când am învăţat să nu mai bag în seamă ce fac alţii şi să fac o diferenţă între ceea ce simt şi cum reacţionez, viaţa mea s-a îmbunătăţit cu mult peste aşteptările mele.
Astăzi am ajuns să mă bazez cu adevărat pe înţelepciunea şi miracolele care se pot întâmpla în spaţiul dintre gândurile şi acţiunile mele.Astăzi am ajuns să mă bazez cu adevărat pe înţelepciunea şi miracolele care se pot întâmpla în spaţiul dintre gândurile şi acţiunile mele. De foarte multe ori situaţiile se limpezesc singure dacă nu fac altceva decât să aştept, să mă rog şi să las totul în voia sorţii.  ste mult mai puţin probabil să devin emoţionat sau neliniştit, şi este mult mai puţin probabil să înrăutăţesc situaţia,dacã pot face o pauzã ȋnainte de a reacţiona.

Astãzi am invãţat cã ȋnainte de a face ceva prostesc, mai bine aştept 24 de ore.  

Sursa - Wisdom of the Rooms- Quote of the Week 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu