BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 16 aprilie 2017

MIJLOACE SUPLIMENTARE PENTRU O ABSTINENTA IMPLINITA
MIJLOACE SUPLIMENTARE 
PENTRU O ABSTINENŢĂ ÎMPLINITĂ

Factorii vitali care contribuie la înregistrări durabile de abstinenţă satisfăcătoare în vieţile a mii de membri A.A. sunt smerenia, onestitatea, credinţa, curajul şi aprecierea lor. Toţi membrii pot să cultive aceste calităţi şi să le aplice în practicarea programului A.A. Următoarele definiţii A.A. vor fi de ajutor pentru o interpretare acceptabilă a fiecărui pas.
SMERENIA
O evaluare reală a stării în care se află; dorinţa de a privi lucrurile în faţă; recunoaşterea statutului nostru de alcoolici; eliberarea de mândria falsă şi de aroganţă; înţelegerea legăturii adecvate dintre noi şi o Putere Superioară; dintre noi şi confraţii noştri; acceptarea acestei legături de-a lungul celor 24 de ore de abstinenţă.
ONESTITATEA
Eliberarea de autodecepţie; gândirea cinstită; sinceritate în dorinţa de recuperare din alcoolism; dorinţa de a recunoaşte o greşeala; corectitudine în toate relaţiile cu ceilalţi.
CREDINŢA
Încrederea fermă în programul de recuperare A.A.; credinţa că ne putem recupera ca şi ceilalţi membri; că practicarea celor Doisprezece Paşi este necesară pentru obţinerea unei abstinenţe satisfăcătoare şi fericite, dorinţa de a primi ajutor de la o Putere Superioară.
CURAJUL
O calitate a minţii care ne ajută să cunoaştem şi să rezolvam problemele şi realităţile vieţii fără să ne bazăm pe alcool; puterea de a îndura lucrurile care nu se pot schimba; hotărârea de a sta pe picioarele noastre şi de a „ne ţine bine", în ciuda tuturor problemelor, plăcute sau nu, care ar putea să ne arunce din nou în braţele băuturii; practicarea fără teamă a credinţei, umilinţei şi onestităţii.
APRECIEREA
Aprecierea faptului că miracolul abstinenţei noastre este o stare de spirit sănătoasă pe care trebuie să o cultivăm. Pe masură ce se dezvoltă aprecierea ne lărgim şansele de fericire, succes şi abstinenţă satisfăcătoare. Lipsa aprecierii şi beţia sunt amici vechi - merg mână în mână.
Cei Doisprezece Paşi ai Programului A.A. furnizează alcoolicului mijloace pentru o existenă fericită şi lipsită de băutura. Şansele noastre de fericire şi abstinenţă mulţumită sunt dintre cele mai bune dacă ne însusim temeinic fiecare pas al mijloacelor de ajutor A.A. către abstinenţă.
- Extras din Cărticica Roșie AA (ghid de studiu a Big Book)

Material preluat de pe Prietenii lui Bill (F., Voluntari)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu