BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 2 aprilie 2017

P9 - Promisiunile recuperarii si indreptarea greselilor

Pasul 9 - repararea greselilor fata de cei pe care i-am ranit

Scopul 

Pasul 9 pune in aplicare actiunea de a face reparatii si de a le cere scuze celor pe dare i-am ranit cu bautul nostru.
Acest pas ofera liniște sufletească, alinare și de eliberare din lanțurile regretelor.

In „Doisprezece pași și Doisprezece Tradiții“ se spune:
Disponibilitatea de a ne asuma toate consecintele actelor noastre din trecut si in același timp, a responsabilitatii pentru bunăstarea altora, este spiritul Pasului 9.

Cum?
 • Discernământ.
 • Timpul potrivit.
 • Curaj și prudență.
Selectarea persoanelor fata de care facem reparatii:
 • Cei apropiati, de indata ce esti încrezător în abstinenta ta.
 • Cei fata de care se pot face doar parțial reparatii, avand in vedere ca anumite dezvaluiri ar putea provoca mai mult rău decât bine.
 • Cei fata de care nu ar trebui să iei măsuri.
 • Cei cu care nu poti lua contact direct datorită circumstantelor.
 • s.a.
Sugestii
 • Nu te grăbi. Foloseste-ti discernământul în a dezvălui defectele. Nu trebuie să le dezvălui dintr-o dată. Oamenilor le poate lua ceva timp sa proceseze și sa înțeleaga marturisirile tale.
 • Nu spune nimic care va face rău altora. Scopul reparatiilor se pierde dacă ceea ce spui va provoca durere și suferință în continuare.
 • Nu confunda prudenta cu evitarea. Alege-ti momentul potrivit, dar nu folosi asta ca scuză pentru a întârzia reconcilierea.

Mituri

 • Trebuie să dezvălui fiecare detaliu al greșelilor tale. O marturisire completă il poate afecta pe cel fata de care se fac reparatiile sau destul de des, pot fi afectate alte persoane. Nu te va face sa te simți il incarci mai tare cu povestea ta.

Impartasire - o perspectiva a Pasului 9

Pasul 9 ne oferă șansa de a acționa asupra curajului de a face reparatii directe fata de cei din lista (listele) pe care le-am facut la Pasul 8.
Eu recunosc că m-am luptat cu multa anxietate și frică atunci când am facut reparatii. M-am temut că voi primi o reacție dură, ca trebuie să ma confrunt cu propriile emoții care m-au ranit sau ca voi experimenta sentimente de respingere din partea diferitelor persoane.
Cu toate acestea, am mers mai departe și a făcut tot posibilul să fac reparatiile, având încredere că rezultatul va fi benefic pentru toata lumea.

Nu toată lumea va fi receptivă

Nu toti pe cei care i-ai rănit vor fi dispusi să auda scuzele tale.
Este posibil să fi rănit într-adevăr pe cineva iar si iar si ei nu pot simti ca te pot ierta. 
Este in regula. Deși poate fi inconfortabil pentru tine, poti sa-ti ceri scuze sincer și apoi sa lasi sa plece.
Pe măsură ce îti asumi responsabilitatea pentru trecutul tau și iti faci partea ta privind reparatiile, iti dai seama ca o faci pentru tine, te impaci cu tine din ce in ce mai mult, incepi sa te ierti, scapi de rușine, vinovăție și altele. Esti responsabil doar pentru tine o dată scuzele din inimă au fost făcute.
De asemenea, este bine sa nu faci reparatii directe când simți că acest lucru ar putea rani și mai mult pe cineva. De exemplu, în cazul în care *fosta* este încă în fierbere si furioasa pe tine pentru o multime de rele pe care le-ai făcut, scuzele ar putea provoca un injurii si prejudicii in continuare, asa ca ar fi mai bine sa ii acorzi mai mult timp sa se calmeze situatia.
Pot exista, de asemenea, cazuri de probleme sexuale pe care nu esti sigur că ar trebui să le mărturisești sau sa faci reparatii. Dacă pui la îndoială această problemă, poti discuta acest lucru cu sponsorul tau.
Scrie o scrisoare
Uneori este posibil să nu fii în măsură să faci direct reparatiile, cum ar fi ca cineva ar fi murit sau simți că nu poți merge la ei în condiții de siguranță. Pentru astfel de circumstanțe, nu ezita să scrii o scrisoare de scuze, fara a o trimite. Poate veni o zi când o poti trimite si chiar daca nu apare momentul potrivit, poți respira adînc știind că ti-ai asumat responsabilitatea pentru partea ta cât mai bine ai putut.
Pasul 9 cu siguranță m-a ajutat să încep reconstrucția relațiilor din trecut care au fost tensionate. Pe noua fundatie a scuzelor mele sincere, relațiile au început să-si revina si sa mearga mai departe, bazate pe încredere și vulnerabilitate.
Bunavointa mea de a mă smeri și de a face reparatii imi spune multe mie si altora. Acest lucru a devenit un mod de viață pentru mine: Astăzi, dacă simt că am rănit pe cineva, fac imediat reparatii sincere. 
Iar asta in mod cert face diferenta!



REFERINTA:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu