BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 14 aprilie 2017

PROBLEME DE VIATA

Motto:

Ma intreb daca am uitat 
cat de neputincios sunt 
pe cont propriu.Cum TRATEZ o situatie de viata?

Fac trei pasi (pentru ca sunt obisnuit cu Pasii!):

1. DECIZIA
Iau o decizie in legatura cu problema care ma framanta. 
Pentru ca mintea mea este intortocheata, sunt inconsecvent, azi intr-un fel, maine in alt fel, (pripeala si nehotararea!), asa ca Îl rog pe El sa-mi arate voia Lui in ceea ce ma priveste; caut ghidare, indrumare, gandul cel bun,  ori de cate ori ma simt neputincios in fata unor situatii de viata.

2. ACCEPTAREA
Accept decizia pe care am luat-o, indiferent care ar fi ea, sa fiu impacat cu mine insumi. Nu stiu de la bun inceput daca decizia este buna sau nu, dar am invatat ca o decizie, oricum ar fi ea, este mai buna decat nicio decizie. Urmeaza sa aflu cum este decizia, iar pana atunci imi fac partea mea de treaba: fac tot ce imi sta in putinta, ma straduiesc sa o fac sa fie buna. Ceea ce inseamna ca voi fi impacat cu mine insumi in legatura cu decizia pe care am luat-o.

3. DETASAREA
Situatia de viata implica atasament emotional. Atata timp cat sunt sub imperiul emotiilor, gandurile mele nu sunt foarte clare, ajung la scenaritele mintii mele de odinioara si sunt condus catre comportamente nesabuite.
Cu alte cuvinte, gradul meu de inteligenta este invers proportional cu intensitatea si durata emotiilor!
Am nevoie sa ma detasez (emotional) pentru a reveni la claritate si las in grija Lui REZULTATUL.

Detasarea insemna eliberarea de emotie. 
Iar eliberarea de emotie ma ajuta sa vad lucrurile asa cum sunt in realitate, nu cum apar in mintea mea, deformate de existenta emotiei.
Fara sa le mai trec prin filtrul egoului meu, fara sa ma mai autocompatimesc si sa imi plang de mila - de ce mie?! - , fara sa ma mai victimizez, fără ... 


                                                           Stefan


P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu